Shell: Συνεργασία με την ABB για τους ταχυφορτιστές Terra 360

Shell: Συνεργασία με την ABB για τους ταχυφορτιστές Terra 360

Ο ενεργειακός κολοσσός Shell θα εγκαταστήσει τους ταχυφορτιστές Terra 360 της ABB στο δίκτυό της, με ικανότητα να φορτίσουν ένα EV μόλις σε 15 λεπτά…

Ο ταχυφορτιστής Terra 360 της ABB που παρουσιάστηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς, σύντομα θα βρίσκεται στο δίκτυο της Shell. Πρόκειται για τους πιο ισχυρούς ταχυφορτιστές αυτή τη στιγμή, με 360 kW, κάτι που σημαίνει πως αρκούν μόλις 15 λεπτά για την πλήρη φόρτιση ενός συμβατικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Αρχικά και μέχρι το επόμενο έτος θα εγκατασταθούν 200 τερματικοί σταθμοί Terra 360 στο δίκτυο της Shell στη Γερμανία, ενώ αργότερα το δίκτυο θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές της Ευρώπης. Ιδιαίτερα σημαντικό ωστόσο είναι το γεγονός πως κάθε σταθμός Terra 360 μπορεί να φορτίσει έως 4 ηλεκτρικά οχήματα ταυτόχρονα, χωρίς να επηρεάζεται η κατανομή ισχύος του, αν και για την ώρα δεν υπάρχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που να μπορούν να «σηκώσουν» την μέγιστη ισχύ των 360 kW. 

Shell ABB Terra 360

Ακόμα κι έτσι όμως θα μπορούν να φορτίζουν με τη μέγιστη ισχύ που τους επιτρέπει ο onboard φορτιστής τους, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο φόρτισης. Ενδεικτικά αρκούν μόλις 3 λεπτά για την ανάκτηση 100 km αυτονομίας, ή 15 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση συμβατικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. 

Όσον αφορά στη συνεργασία των δύο εταιρειών, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Shell Mobility, István Kapitány τοποθετήθηκε λέγοντας: «Στη Shell, στοχεύουμε να είμαστε ο ηγέτης στη φόρτιση EV προσφέροντας στους πελάτες μας τη δυνατότητα να φορτίζουν όποτε και όπου τους βολεύει», συμπληρώνοντας πως «για τους οδηγούς και ιδιαίτερα για εκείνους που  πραγματοποιούν ταξίδια, η ταχύτητα φόρτισης είναι το κλειδί, και κάθε λεπτό αναμονής μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο ταξίδι τους».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube