Rupert Stadler: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του

Rupert Stadler: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισής του

Ο Rupert Stadler, πρώην CEO της Audi, θα παραμείνει υπό κράτηση, καθώς δικαστήριο του Μονάχου απέρριψε τo αίτημά του για αποφυλάκιση.

Ο Stadler συνελήφθη τον Ιούνιο με την κατηγορία ότι προσπάθησε να αλλοιώσει τα αποδεικτικά στοιχεία στο σκάνδαλο εξαπάτησης για τις μετρήσεις των εκπομπών ντίζελ στη θυγατρική εταιρεία του ομίλου Volkswagen, την Audi. 

Για τον Stadler που παραμένει κρατούμενος σε φυλακή στο Augsburg, στη νότιο Γερμανία, το δικαστήριο σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο Stadler είναι ύποπτος, καθώς παρά τη γνώση του περί την ύπαρξη λογισμικού χειραγώγησης των μετρήσεων των εκπομπών επέτρεψε τη συνέχιση της χρήση του και την πώληση μοντέλων Audi ντίζελ που ήταν εξοπλισμένα με την παράνομη συσκευή. 

Ο 55χρονος Stadler είχε αρχικά συνεργαστεί με τους εισαγγελείς, αλλά έκτοτε έχει πάψει να κάνει δηλώσεις, δήλωσε ο εισαγγελέας τον Ιούλιο. Το ανώτατο στέλεχος του VW Group, το οποίο εθήτευσε ως διευθύνων σύμβουλος της Audi από το 2007, απαλλάχτηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ύστερα από τη σύλληψή του, με την Audi να ονομάζει προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο τον Bram Schot.

Η VW Group έχει ήδη έρθει σε συμφωνία το διευθυντή προμηθειών της BMW, Markus Duesmann, προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία της Audi από την 1η Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Automobilwoche.

Ο Stadler είναι το ανώτερο στέλεχος του VW Group που συνελήφθη από τότε που η εταιρεία παραδέχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι είχε τοποθετήσει παράνομη συσκευή για να χειραγωγήσει τις δοκιμές εκπομπών σε έντεκα εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς ότι κορυφαία στελέχη της, συμπεριλαμβανομένου του Stadler, γνώριζαν για την εξαπάτηση σχετικά με τις δοκιμές εκπομπών.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube