Renault: Θα κάνουμε τη Red Bull να μετανοιώσει που μας άφησε για τη Honda

Renault: Θα κάνουμε τη Red Bull να μετανοιώσει που μας άφησε για τη Honda

Ως άλλη «απατημένη σύζυγος» η Renault πέρασε στην αντεπίθεση. 

Η Red Bull αποφάσισε τελικά να διακόψει την πολυετή συνεργασία της με τη Renault και να συνεργαστεί με τη Honda στην προμήθεια κινητήρων από το 2019 και έπειτα. Ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί της Τρίτης 19 Ιουνίου καθώς η Formula 1 ετοιμάζεται για το γαλλικό GP στο Paul Ricard αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η συμφωνία είναι πολυετής. Και όπως ανακοινώθηκε η ομάδα θα συνεχίσει να τρέχει με το όνομα Aston Martin Red Bull Racing, διατηρώντας το branding της αγγλικής φίρμας υπεραυτοκινήτων.

Πριν προλάβει να αλλάξει η μέρα ήρθε η απάντηση της Renault που δεν μπορεί ως φαίνεται να χωνέψει ότι μετά από 12 χρόνια συμβίωσης ο... σύζυγος απόφάσισε να πάρει διαζύγιο. 

Η πρώτη αντίδραση του επικεφαλής της Renault F1, Cyril Abiteboul, ήταν χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στο άκουσμα της απόφασης των «ταύρων»: 

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε να μετανιώσουν για αυτή την απόφαση, είπε. Θα το αποδείξουμε δουλεύοντας σκληρά στην πίστα και έξω απο αυτήν, με τη δική μας ομάδα και τα δικά μας χρώματα. Οι επιδόσεις μας βελτιώνονται συνέχεια και θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο με το «spec C» που θα παρουσιάσουμε αργότερα μέσα στη σεζόν. 
Ωστόσο, ειδικά για το τελευταίο, άφησε και ένα υπονοούμενο λέγοντας πως πιστεύει ότι θα το πάρει και η Red Bull αν και ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί το πλάνο κατανομής των κινητήρων.

Αναφερόμενος στην κίνηση της Red Bull να προτιμήσει τη Honda, είπε πως ήταν κάτι το αναμενόμενο αν μελετούσε κανείς τις κινήσεις και τις συμφωνίες που έγιναν με τη Red Bull, την Toro Rosso και τη McLaren. Παράλληλα είπε πως εμείς δεν θα μπορούσαμε να προσφέρουμε ούτε τα οικονομικά ανταλλάγματα που έδωσε η Honda, ούτε την απρόσκοπτη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις μας και την εξέλιξη που αυτές κρύβουν, αφού η δική μας προτεραιότητά είναι στην εδραίωση των επιδόσεων της Renault Sport F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube