Το ράλι της Βρετανίας έτοιμο να μετακινηθεί εκτός Ουαλίας

Το ράλι της Βρετανίας έτοιμο να μετακινηθεί εκτός Ουαλίας

Ο promoter θέλει να κινηθεί ο αγώνας και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας.

Το βρετανικό ράλι είναι έτοιμο να εγκαταλείψει την περιοχή της Ουαλίας, αλλά μόνον αφού αυτό γιορτάσει την 20η επέτειό του, την επόμενη σεζόν.

Το φετινό ράλι ήταν το τελευταίο με βάση την ισχύουσα συμφωνία με την κυβέρνηση της Ουαλίας.

Η Ουαλία ανανέωσε την υποστήριξή της για το γεγονός για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά ο promoter του WRC ζητάει αλλαγή της μορφής που θα μπορούσε να σημάνει και συνολικά την μετακίνησή του σε άλλη περιοχή.
Ο πρόεδρος της MSA David Richards διευκρίνισε μιλώντας στο Autosport ότι η Ουαλία έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τον αγώνα μακροπρόθεσμα.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας έχει δει τα οικονομικά οφέλη του αγώνα που είναι πολύ ενθαρρυντικά και συμπλήρωσε ότι η Ουαλία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να υποστηρίζει το ράλι ακόμα και αν η διαδρομή του άλλαζε για να περιλάβει και άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Richards υπογράμμισε τη σημασία του ράλι που σημάδεψε 20 χρόνια την Ουαλία, τονίζοντας πως όλοι προσβλέπουμε σε μια πολύ μεγάλη γιορτή για τα 20 χρόνια του αγώνα.

Πριν πάει ο αγώνας στην Ουαλία  2000 (όπου είχε έδρα το Κάρντιφ μέχρι να μετακινηθεί βόρεια στο Deeside το 2013), το βρετανικό ράλι είχε συνολικά αλλάξει επτά πόλεις ανάμεσα στο 1973 και το 1999.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube