Ράλι Αυστραλίας: O Tanak αγκαλιά με τη νίκη, ο Ogier με το πρωτάθλημα 

Ράλι Αυστραλίας: O Tanak αγκαλιά με τη νίκη, ο Ogier με το πρωτάθλημα 

Ο Εσθονός πέρασε πρώτος στον αγώνα - Ο Γάλλος οδηγεί ολοταχώς για τον έκτο του τίτλο.

Το δεύτερο σκέλος του κρίσιμου αγώνα στην Αυστραλία, έφερε τον Ogier ακόμη πιο κοντά στον έκτο τίτλο της καριέρας του. 
Ο Γάλλος βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση της ημέρας στην 6η θέση της προσωρινής γενικής κατάταξης με τον Neuville να είναι δύο θέσει πίσω του αλλά με διαφορά λίγο μικρότερη του λεπτού που δύσκολα καλύπτεται στις ειδικές που απομένουν. 
Σε αντίθεση με τον Tanak που πυροβόλησε με το καλήμερα, ο Ogier οδηγεί έξυπνα και συνετά, δεν παρασύρεται από τον ρυθμό των πρώτων και στοχεύει σε αυτό που από την αρχή του αγώνα ήθελε: Να βρεθεί μπροστά από τον Βέλγο της Hyundai όταν πέσει η καρό σημαία. 

Από την άλλη ο Ott Tanak αποδείχθηκε ο ταχύτερος όλων και δεν δυσκολεύτηκε να περάσει και τον Latvala και να αναρριχηθεί στην κορυφή της προσωρινής γενικής κατάταξης, 21,9" εμπρός από τον Latvala που με τη σειρά του απέχει 4,4'' από τον τρίτο Paddon. 
Πιο πίσω Ostberg και Lappi δίνουν τη δική τους μάχη για την 4η και 5η θέση. 
Mε άλλα λόγια η Toyota έχει αυτή τη στιγμή το «1-2» και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο των κατασκευαστών, κάτι που θα κάνει ιδιαίτερα ευτυχισμένο τον Tommi Makinen.
Από τους χθεσινού πρωτοπόρους ο Breen ήταν αυτός που ενώ έδειχνε να διεκδικεί βάθρο έπεσε πίσω, έχοντας και μια αβαρία στην ανάρτησή του που τον έριξε πολλές θέσεις κάτω και πλέον βρίσκεται στην 10η θέση της γενικής.

Ο Neuville προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε, ξεκινούσε και δεύτερος, η βροχή που περίμενε σαν «από μηχανής θεό» δεν ήρθε, στράβωσε και ένα ψαλίδι που όμως δεν επηρέασε σημαντικά τον αγώνα του και έτσι, το μόνο που κατάφερε σε σχέση με την πρώτη μέρα ήταν να περάσει τον Suninen και να βρεθεί μια θέση πάνω. Πλέον, στις έξι ειδικές που απομένουν και με δεδομένη τη διαφορά από τον Ogier, αλλά και με τον τρόπο που ο Γάλλος δείχνει να ελέγχει τη μεταξύ τους μάχη, ο Neuville μόνο σε ένα θαύμα μπορεί να ελπίζει. 

Χαρακτηριστικό της ταχύτητας του Tanak είναι ότι από τις 10 ειδικές της ημέρας κέρδισε τις έξι, με τον Paddon να παίρνει δύο και από μια να μοιράζονται οι Lappi και Neuville. 

Η Κυριακή περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 83 χιλιομέτρων με την τελευταία να είναι και η Power Stage του αγώνα. To δελτίο καιρού μιλά για αυξημένες πιθανότητες βροχής, αλλά το ίδιο έλεγα και για χθες με τις ψιχάλες να έρχονται στο τέλος της ημέρας και να μην προβληματίζουν ουσιαστικά τους οδηγούς. 

aut

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube