Race of Champions: Οι «Σκανδιναβοί» νικούν τους Vettel και Schumacher [+video]

Race of Champions: Οι «Σκανδιναβοί» νικούν τους Vettel και Schumacher [+video]

H ομάδα “Nordic” των Κristensen και Kristoffersson πήρε το Κύπελλο Εθνών νικώντας τη Γερμανία.

Ο Tom Kristensen κέρδισε το Race Of Champions Nations Cup για την ομάδα Nordic, νικώντας τον Sebastian Vettel και στη συνέχεια τον Mick Schumacher στο tie-break «2 από 3».

Η ομάδα της Γερμανίας επιζητούσε έναν 9ο τίτλο στον φετινό αγώνα στο Μεξικό, όμως ο πιο πολύπειρος οδηγός της εκδήλωσης, ο 9 φορές νικητής του Le Mans, Kristensen, νίκησε τον «ρούκι» Mick Schumacher στην κόντρα με τα ΚΤΜ X-Bow για να κερδίσει με συνολική διαφορά 0,8”. 

O Vettel έχασε τον δικό του τελικό εναντίον του Kristensen αφού έξυσε τα διαφημιστικά πανό στην τελευταία στροφή κι ένα από αυτά τυλίχτηκε στον εμπρός αριστερό τροχό του RX Superlite του.

Όμως ο Schumacher ξαναέβαλε τη Γερμανία στο παιχνίδι κερδίζοντας 2-0 τον πρωταθλητή World Rallycross, Johan Kristoffersson, με τα μεξικάνικα track day cars, τα Vuhl-5. Ήταν οι μόνες ήττες του Kristoffersson όλη την ημέρα.

Αυτό έγινε μετά την πιο εντυπωσιακή επίδοση του Scumacher. Στον ημιτελικό, με την αδελφή του, Gina, ως επιβάτιδα στο RX Superlite, ο 19χρονος γιος του μεγάλου Michael απέκλεισε τον τρεις φορές νικητή στο Indy 500, τον Helio Castroneves της ομάδας της Βραζιλίας, με διαφορά 0,65”.
 
H νίκη αυτή έβαλε τη Γερμανία στον τελικό με την πρώτη προσπάθεια, καθώς ο Vettel νίκησε τον πρώην πρωταθλητή Formula E, Lucas di Grassi, αφού ο Βραζιλιάνος χτύπησε την μπαριέρα στην τελευταία στροφή για να χάσει με ένα δευτερόλεπτο διαφορά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube