VW Golf GTE Sport: Υβριδικό με 400 PS και carbon αμάξωμα

VW Golf GTE Sport: Υβριδικό με 400 PS και carbon αμάξωμα

Σταματημό δεν έχουν τα πρωτότυπα του Golf, με το τελευταίο να είναι και το πιο προχωρημένο.

Το GTI Clubsport είναι μια πολύ καλή προσθήκη στη γκάμα του Golf αλλά, όπως φαίνεται, η VW κράτησε το καλύτερο για το τέλος. 

Ο λόγος για το Golf GTE Sport Concept που παραπέμπει σε ένα εξωτικό πρωτότυπο με στοιχεία όπως το ριζικά ανασχεδιασμένο αμάξωμα από ανθρακονήματα και οι gullwing πόρτες.

Το ίδιο ισχύει και για την φουτουριστική καμπίνα που, μεταξύ άλλων, αντικαθιστά τα όργανα με τρεις αλληλοκαλυπτόμενες διάφανες οθόνες.

Τα μηχανικά του μέρη όμως μπορούν κάλιστα να χρησιμοποιηθούν σε ένα μοντέλο παραγωγής. Το υβριδικό σύστημα κίνησης αποτελείται από τον 1.6 TSI του Polo WRC που, για την περίσταση, αποδίδει 299 PS και 40,4 kgm ροπής και δύο ηλεκτροκινητήρες: έναν μπροστά, ενσωματωμένο στο 6άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, με 115 PS και 33,3 kgm και έναν στον πίσω άξονα, με την ίδια ιπποδύναμη και 27,3 kgm ροπής.

Η μέγιστη συνδυασμένη ισχύς φτάνει τα 400 PS και η ροπή τα 67,7 kgm, αρκετά για επιτάχυνση 4,3’’ στα 0-100 km/h και τελική 280 km/h. Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 2 μόλις lt/100 km και η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει ηλεκτρική αυτονομία 50 km.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube