Tokyo Motor Show 2017: Αυτόνομη λιμουζίνα LS από τη Lexus [video]

Tokyo Motor Show 2017: Αυτόνομη λιμουζίνα LS από τη Lexus [video]

H Lexus αποκάλυψε την αυτόνομη έκδοση της μπερλίνας LS, χαρακτηρίζοντάς την εικόνα ενός πολύ «κοντινού μέλλοντος».

Αποτελώντας μια από τις λίγες εκπλήξεις του  Tokyo Motor Show 2017 σήμερα το πρωί, το LS+ Concept λέγεται ότι υιοθετεί τεχνολογίες «Highway Teammate», με άλλα λόγια συνεργάτη αυτοκινητοδρόμου που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να οδηγείται αυτόνομα σε καθορισμένες εθνικές οδούς.

«Ως ένα όραμα για το εγγύς μέλλον, το LS + Concept αυτοματοποιεί πλήρως όλες σχεδόν τις λειτουργίες οδήγησης σε αυτές τις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης στην κυκλοφορία, τη διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, τη ρύθμιση της ταχύτητας, τις αλλαγές λωρίδας, την προσπέραση και τη διατήρηση της απόστασης από το προπορευόμενο αυτοκίνητο», αναφέρει η Lexus.

Μολονότι αυτή τη στιγμή παραμένει ένα πρωτότυπο, το LS+ αποτελεί την εισαγωγή για τις επερχόμενες τεχνολογίες παραγωγής, περιλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Lexus προγραμματίζει την ανάπτυξη AI σε κάποια από τα μοντέλα της από το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To καινοτόμο υβριδικό σύστημα του νέου Lexus LS 500h

«Η φιλοσοφία του Lexus “Highway Teammate” αποσκοπεί στη βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινητοδρόμων, τη μείωση της κόπωσης του οδηγού και τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, μέσα από την κατάλληλη αναγνώριση, κρίση και λειτουργία από τα ενσωματωμένα συστήματα σε ανταπόκριση των συνθηκών κυκλοφορίας», δηλώνει ο Ιάπωνα κατασκευαστής.

«Ο απώτερος στόχος της εταιρείας είναι να εξαλείψει τα θύματα της κυκλοφορίας, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να μπορούν να απολαμβάνουν ασφαλή και ομαλή κινητικότητα και τη διασκέδαση της οδήγησης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lexus: Συναισθηματική διαφήμιση κόντρα στην αυτόνομη οδήγηση [video]

Το LS + Concept συνδυάζει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης με μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που λέγεται ότι προδιαγράφει την επόμενη γενιά της μπερλίνας LS. Μακρύτερο, πιο φαρδύ και χαμηλότερο από το τωρινό LS 500 παραγωγής, το πρωτότυπο ενσωματώνει μεν τη χαρακτηριστική γρίλια της Lexus στη μάσκα, αλλά διαθέτει με ξεχωριστές εισαγωγές που ανοίγουν και κλείνουν για να βελτιώνουν την ψύξη και την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

Οι τυπικές υπερβολές των πρωτοτύπων είναι φυσικά κι εδώ παρούσες, περιλαμβάνοντας εμπρός και πίσω φανάρια με λέιζερ, καθώς και των ηλεκτρονικούς πλευρικούς καθρέφτες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube