Teaser για το νέο Subaru Impreza Sedan Concept

Teaser για το νέο Subaru Impreza Sedan Concept

H Subaru μας δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο Impreza Sedan Concept που θα κάνει την πρεμιέρα του στο Los Angeles Auto Show 2015, στις 17/11.

Έχουν περάσει μόλις δύο εβδομάδες από την πρεμιέρα του πρωτοτύπου Impreza 5-Door στο Tokyo Motor Show 2015 και τώρα η Subaru είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρωτότυπο της σεντάν εκδοχής του. Και τα δύο πρωτότυπα αποτελούν τον προάγγελο του Impreza παραγωγής που θα το δούμε να λανσάρεται μέσα στο 2016.

Όπως και το 5θυρο πρωτότυπο Impreza, έτσι και στο σεντάν δείχνει έτοιμο να μπει στη γραμμή παραγωγής. Η σιλουέτα του αποπνέει δυναμισμό, απότοκο της οπισθοκλινούς οροφής και του χαμηλού προφίλ. Το ότι το αυτοκίνητο στο εμπρός μισό του είναι απαράλλαχτο με το χάτσμπακ φυσικά και δεν προκαλεί καμία έκπληξη, ενώ να σημειώσουμε ότι και τα δύο αυτοκίνητα δοκιμάζονται εντατικά σε διαμόρφωση προ-παραγωγής, κάτι που σημαίνει ότι η επίσημη παρουσίασή τους δεν απέχει μακριά.

Το Impreza της επόμενης γενιάς βασίζεται στην άρτι εξελιχθείσα Subaru Global Platform (SGP) που θα καταστήσει το ιαπωνικό μοντέλο ελαφρύτερο από το υφιστάμενο Impreza, παρότι οριακά θα είναι πιο μεγάλο σε διαστάσεις. Η Subaru δεν δημοσιοποίησε τις διαστάσεις του σεντάν, αλλά να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο χάτσμπακ είναι 4,4 m μακρύ, 1,88 φαρδύ (με καθρέφτες) και 1,44 m ψηλό, με το μεταξόνιό του στα 2,67 m. Οπότε και οι διαστάσεις του 4θυρου αναμένεται να είναι παρόμοιες. Σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο, το μήκος και το πλάτος παραμένουν ουσιαστικά τα ίδια, και το ύψος 2,5 πόντους χαμηλότερο. Η σημαντική διαφορά έχει να κάνει με το μεγαλύτερο μεταξόνιο του καινούργιου αυτοκινήτου κατά 2,5 πόντους που θα έχει ευεργετική επίδραση στους χώρους της καμπίνας, ειδικά για τους πίσω επιβάτες.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Subaru θα έχουμε στις 19 Νοεμβρίου, οπότε και το αυτοκίνητο ντεμπουτάρει επίσημα, έστω και σε μορφή πρωτοτύπου, στο Los Angeles Auto Show 2015.

[Πηγή Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube