Συνεργασία Yamaha με Gordon Murray σε αυτοκίνητο πόλης

Συνεργασία Yamaha με Gordon Murray σε αυτοκίνητο πόλης

Ο γίγαντας των μοτοσικλετών και ο θρυλικός σχεδιαστής της Formula 1 (και του σούπερκαρ McLaren F1) παρουσίασαν το MOTIV.e στην έκθεση του Τόκιο

Στη σημερινή εποχή της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των περιβαλλοντικών προβλημάτων, η ζήτηση για μικρά, οικονομικά αυτοκίνητα αυξάνεται. Το MOTIV.e ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες, με τη χρήση καινοτόμων υλικών και μεθόδων κατασκευής.

Το MOTIV.e είναι –κατά τη Yamaha– προϊόν της «πολυ-τροχικής» ιστορίας και εμπειρίας της εταιρείας (2τροχη, 3τροχη και 4τροχη τεχνολογία) με στόχο την «ποιοτική μετακίνηση». Το MOTIV.e «ακολουθεί αυτή τη φιλοσοφία, ενσωματώνοντας την παράδοση από τη Formula 1, την έμπνευση από τη σχεδίαση των μοτοσικλετών και τις τελευταίες τεχνολογίες, για να προσφέρει μια συναρπαστική και ποιοτική οδηγική εμπειρία».

Η Yamaha Motor Company επέλεξε την Gordon Murray Design για να συνεργαστούν στη σχεδίαση και εξέλιξη του MOTIV.e, το οποίο χρησιμοποιεί την επαναστατική τεχνολογία παραγωγής “iStream” της Gordon Murray Design. Σημειώνουμε εδώ πως και οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν τεχνολογικό υπόβαθρο στη Formula 1.

Το σύστημα παραγωγής iStream, που ενσωματώνει τεχνολογία συνθετικών υλικών από τη Formula 1, «δίνει εξαιρετική οικονομία βάρους, ασφάλεια, δυναμική συμπεριφορά, κατασκευαστική ευελιξία και φιλικότητα προς το περιβάλλον». Χρησιμοποιεί ένα κεντρικό ατσάλινο πλαίσιο στο οποίο κολλώνται τμήματα από συνθετικό υλικό ώστε να σχηματίζεται ένα ελαφρύ και άκαμπτο μονοκόκ ασφαλείας.

Η εξέλιξη αυτής της διαδικασίας άρχισε πριν 15 χρόνια και έχει ήδη κερδίσει το βραβείο “Idea of the Year” που απονέμουν οι συνάδελφοί μας του βρετανικού AUTOCAR. Η απλοποιημένη διαδικασία συναρμολόγησης σημαίνει ότι το εργοστάσιο κατασκευής μπορεί να είναι στο 20% μόλις του μεγέθους ενός συμβατικού εργοστασίου. Αυτό μειώνει την επένδυση κεφαλαίου κατά 80%. Επιπλέον, η ευελιξία της μεθόδου κατασκευής επιτρέπει την παραγωγή διαφορετικών οχημάτων στην ίδια σειρά.

Το MOTIV.e έχει «δυναμική σχεδίαση εμπνευσμένη από τις μοτοσικλέτες της Yamaha», ανεξάρτητες αναρτήσεις και πολύ χαμηλό μη φερόμενο βάρος για άνεση και οδική συμπεριφορά υψηλού επιπέδου. Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης «χρησιμοποιεί υλικά και τεχνολογία αιχμής».

(Πίνακας τεχνικών χαρακτηριστικών του MOTIV.e σε αντίστοιχη φωτογραφία της image gallery)

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube