Renault Kwid Outsider

Renault Kwid Outsider

Το Kwid αποκτά σκληροτράχηλη εικόνα, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο εμπορικό έδαφος στην αγορά της Ινδίας.

Τα Dacia Sandero και Sandero Stepway αποτελούν ένα σχήμα που θα αναπαραχθεί κατά κάποιο τρόπο στο μοντέλο πολύ χαμηλού κόστους της Renault για την Ινδία, το Kwid. Μοντέλο, το οποίο θα ξεκινήσει από εφέτος με μια σκληροτράχηλη έκδοση, τουλάχιστον σε εμφάνιση, το Outsider.

Ύστερα από ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, οι πωλήσεις του Renault Kwid του περασμένου έτους περιορίστηκαν σημαντικά στην Ινδία. Η πτώση οφείλεται εν μέρει στο μαινόμενο ανταγωνισμό στην Ασία, όπως για παράδειγμα το Maruti Suzuki Alto, ένα αυτοκίνητο που έκλεψε τη θέση του πρώτου ονόματος στη μαρκίζα της κατηγορίας για το 2017. Και λέγοντας ότι το Kwid είναι σημαντικό για τη Renault είναι ένας ήπιος ευφημισμός: Το 80% των πωλήσεων του Γάλλου κατασκευαστή στην Ινδία αφορά μικρά αυτοκινήτου με χαμηλό κόστος. Αρκεί να πούμε λοιπόν ότι όταν το Kwid βήχει, η Renault Ινδίας έχει αρπάξει γερό κρυολόγημα.

Γνωρίζοντας τη δραματική πτώση του Kwid, η Renault θα δώσει το πράσινο φως για την παραγωγή της έκδοσης Outsider, η οποία είναι μια παραλλαγή ενός ψηλωμένου Kwid, με πλαστικά προστατευτικά και look off-roader. Και κατά τα φαινόμενα πρόκειται για μια εξέλιξη του πρωτοτύπου Kwid Climber που είχαμε δει στο New Delhi Auto Expo 2016, αλλά και στο Σαλόνι του São Paulo. Μην ξεχνάμε ότι δεν πουλιέται μόνο στην Ινδία, αλλά έχει λανσαριστεί εμπορικά και στις αγορές της Λατινικής Αμερικής.



Η Renault ελπίζει πιθανώς να ανακόψει την πτώση των πωλήσεων με την άφιξη αυτής της νέας έκδοσης. Θα μπορούσαμε να κάνουμε λοιπόν τον παραλληλισμό με το Dacia Sandero, το οποίο γνώρισε έκρηξη των πωλήσεών του με την προσθήκη της έκδοσης Stepway στην γκάμα του.

Στο σημείο αυτό βέβαια, επιτρέψτε μας να εκτιμήσουμε ότι η πτώση ενδέχεται να μην οφείλεται μόνο στο ότι Maruti Suzuki Alto είναι καλύτερο αυτοκίνητο ή πιο οικονομική επιλογή. Οι επιδόσεις του Kwid στις δοκιμές πρόσκρουσης του Global NCAP ήταν απογοητευτικές, με τη Renault Ινδίας να ανακοινώνει τότε ήδη σχέδια για την εφαρμογή μιας σειράς αναβαθμίσεων, προκειμένου το αυτοκίνητο να γίνει ασφαλέστερο. Δεν έχουμε πληροφόρηση εάν αυτό συνέβη, αλλά σε κάθε περίπτωση οι επιδόσεις του αυτοκινήτου δημιούργησαν αρνητικές εντυπώσεις, έστω και αν η Ινδία δεν είναι μια αγορά σφόδρα ευαισθητοποιημένη στην ασφάλεια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube