Renault EZ-FLEX: Ένα ηλεκτροκίνητο βαν για την πόλη

Renault EZ-FLEX: Ένα ηλεκτροκίνητο βαν για την πόλη

Με συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις και αποθηκευτικό χώρο 3 κυβικών μέτρων!

Η Renault παρουσίασε το πρωτότυπο EZ-FLEX, ένα ηλεκτροκίνητο επαγγελματικό όχημα σχεδιασμένο για παραδόσεις προϊόντων εντός αστικού κύκλου, το οποίο θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Σύμφωνα με έρευνες, το 60% του πληθυσμού θα μένει σε αστικά κέντρα μέχρι το 2030 κάτι που σε συνδυασμό με την ταχύτητα ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κάνει επιτακτική την ανάγκη εύρεσης νέων λύσεων όσον αφορά τις μεταφορές αντικειμένων εντός των πόλεων. Ενδεικτικό είναι πως η ανάγκη για μεταφορά αντικειμένων αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το 2050.

Renault EZ-Flex

Το EZ-FLEX έχει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (3.860 mm / 1.650 mm / 1.880 mm) με χώρο αποσκευών που φτάνει τα 3 κυβικά μέτρα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης (760 mm). Επιπλέον, ο κύκλος στροφής 4,5 μέτρων κάνει το μοντέλο ιδιαίτερα ευέλικτο στους στενούς δρόμους των πόλεων.

Ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι απλός με στρογγυλά φωτιστικά σώματα στο κοντό ρύγχος, μεγάλο παρμπρίζ και πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος. Παρόλα αυτά το μοντέλο δεν θυμίζει σε τίποτα το φουτουριστικό πρωτότυπο EZ-PRO που παρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2018, αφού μοιάζει να βρίσκεται πολύ κοντά στην παραγωγή.

Οι μπαταρίες του μοντέλου χαρίζουν αυτονομία έως και 150 km, η οποία σύμφωνα με τη Renault είναι αρκετή για τις ανάγκες των επαγγελματιών αφού η μέση χρήση παρόμοιων οχημάτων δεν ξεπερνά τα 50 km ανά ημέρα.

Renault

Η καμπίνα είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες του επαγγελματία με εύκολη πρόσβαση στη θέση του οδηγού, ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα, εξαιρετική ορατότητα περιμετρικά του οχήματος και πρακτικές θήκες για μικροαντικείμενα.

Η γαλλική εταιρεία θα παραχωρήσει για δύο χρόνια, 12 πρωτότυπα EZ-FLEX σε διάφορους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε πόλεις της Ευρώπης, δοκιμάζοντας το μικρό βαν σε πραγματικές συνθήκες. Τα μοντέλα θα εξοπλίζονται με πληθώρα αισθητήρων που θα αποθηκεύουν δεδομένα για τη χρήση τους τα οποία σε συνδυασμό με τις αξιολογήσεις των χρηστών θα οδηγήσουν τη Renault σε χρήσιμα συμπεράσματα.

Το EZ-FLEX θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Expo Porte de Versailles στο Παρίσι, μεταξύ 16-18 Μάη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube