Το Quant e-Sportlimousine κινείται με θαλασσινό νερό [video]

Το Quant e-Sportlimousine κινείται με θαλασσινό νερό [video]

Μετά την έγκριση που έλαβε από το TÜV Süd, το Quant e-Sportlimousine θα ξεκινήσει σύντομα να δοκιμάζεται στον δρόμο.

Η NanoFlowCell, μια εταιρία με έδρα στο Liechtenstein, εξελίσσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο οποίο η ενέργεια θα παράγεται από αλατόνερο. Το Quant e-Sportlimousine παρουσιάστηκε στη Γενεύη τον Μάρτιο, ενώ μέσα στο καλοκαίρι πήρε έγκριση για να δοκιμαστεί στον δρόμο.

Η τεχνολογία που κρύβει μέσα του το Quant e-Sportlimousine εξελίσσεται εδώ και 14 χρόνια. Υγρά με μεταλλικά άλατα τροφοδοτούν κυψέλες καυσίμου και το ρεύμα που παράγεται σε αυτές μεταφέρεται σε υπερπυκνωτές. Στο αυτοκίνητο υπάρχουν δύο δεξαμενές με χωρητικότητα 200 lt έκαστη, που του δίνουν αυτονομία 600 km.

Το πρωτότυπο Quant e-Sportlimousine έχει μήκος 5,25 m, με το ακριβές βάρος του να παραμένει άγνωστο. Έχει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ 227 ίππων, από ένα σε κάθε τροχό, με τη συνολική ισχύ να περιορίζεται στα 650 PS. Η NanoFlowCell ισχυρίζεται ότι επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 2,8’’ και ότι η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 350 km/h.

Η έγκριση του γερμανικού TÜV Süd επέτρεψε στο πρωτότυπο Quant e-Sportlimousine να βγάλει πινακίδες ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Έτσι θα δούμε και εμείς και η NanoFlowCell αν τα παραπάνω επιβεβαιώνονται στην πράξη ή αν πρόκειται για άλλο ένα project φιλόδοξο μεν, μη ρεαλιστικό δε.

[Πηγή: NanoFlowCell]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube