Πώς κατασκευάστηκε το Citroën Aircross [video]

Πώς κατασκευάστηκε το Citroën Aircross [video]

Μια ενδιαφέρουσα ματιά στα παρασκήνια της «γέννησης» ενός concept.

Η δημιουργία ενός πρωτοτύπου είναι μια κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση. Ιδίως όταν δεν πρόκειται για μια απλή σχεδιαστική άσκηση.

Το Aircross είναι ένα καλό παράδειγμα, μια και η Citroën είχε ως στόχο να επιδείξει κάποια από τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν τη σχεδίαση των μελλοντικών της μοντέλων παραγωγής.

Τα πρώτα σχέδια για το αμάξωμα και το εσωτερικό παράδειγμα, τελείωσαν στις αρχές του 2014. Το πρώτο μοντέλο από πηλό σε κλίμακα 1:1 ήταν έτοιμο τον περασμένο Ιούνιο, ώστε να μελετηθούν με κάθε λεπτομέρεια οι διαστάσεις και οι αναλογίες.

Τον Σεπτέμβριο οι σχεδιαστές ξεκίνησαν να εργάζονται πάνω στο σασί και τον Δεκέμβριο άρχισε η συναρμολόγηση του πρωτοτύπου – και η εξέλιξή του συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οπότε και έγιναν οι τελικές διορθώσεις.

«Κάθε τι σε αυτό το πρότζεκτ συμβάλλει στη δημιουργία ενός αρμονικού συνόλου, επειδή όλα τα τμήματα εργάστηκαν μαζί από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν τα πρώτα σκίτσα», εξηγεί ο υπεύθυνος σχεδίασης του Aircross, Frédéric Duvernier.

Στο video που ακολουθεί, η Citroën ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της στο χώρο εξέλιξης του concept και δείχνει τα διάφορα στάδια εξέλιξής του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube