Πινελιές της STI σε όλα τα Subaru στο Tokyo Auto Salon

Πινελιές της STI σε όλα τα Subaru στο Tokyo Auto Salon

Η Subaru θα παρουσιάσει στην έκθεση του Tokyo τέσσερις εκδόσεις STI Sport των μοντέλων της, όμως μόνο οι δύο θα περάσουν στην παραγωγή.

Η Subaru φαίνεται ότι δεν ξεχνάει το σπορ κοινό της, εφαρμόζοντας τις περιποιήσεις της STI σε όλη την γκάμα της. Ούτε και το ενθουσιάζει όμως, αφού οι επεμβάσεις αφορούν μόνο το στήσιμο και την εμφάνιση.

Πιο συγκεκριμένα, στο επερχόμενο Tokyo Auto Salon που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 13-15 Ιανουαρίου 2017, η Subaru θα εκθέσει άλλη μια πρωτότυπη σπορ εκδοχή του BRZ. Ονομάζεται BRZ STI Sport Concept, και εξωτερικά ξεχωρίζει από τον πιο επιθετικό εμπρός προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ, το μαύρο χρώμα στους καθρέφτες και τις 18άρες ζάντες και τις κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Στο σαλόνι, τη διαφορά κάνει η επένδυση των καθισμάτων με ανάγλυφο, μπορντό δέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Subaru WRX δεν θα είναι (ακόμα) υβριδικό

Στο ίδιο πνεύμα θα κινηθεί και το πρωτότυπο που βασίζεται στο Subaru WRX. Σε σχέση με το συμβατικό WRX, το WRX S4 STI Sport Concept θα έχει πιο πολυτελές εσωτερικό και διακριτικές επεμβάσεις στο αμάξωμα. Σκοπός των αλλαγών είναι να αναδειχθεί ο σπορ χαρακτήρας του WRX, αλλά και να εμφανιστεί ως μια εναλλακτική στα premium μοντέλα της κατηγορίας του. Δυστυχώς βέβαια, τόσο το BRZ STI Sport όσο και το WRX S4 STI Sport, θα παραμείνουν απλώς πρωτότυπα.

Αντίθετα, οι πελάτες της Subaru θα μπορούν να αποκτήσουν τα άλλα δύο μοντέλα που θε εκτεθούν στο περίπτερό της. Πρόκειται για το Levorg STI Sport STI Performance και το νέο Impreza G4 STI Performance. Δεν είναι ξεχωριστές εκδόσεις της γκάμας, αλλά δείγματα που φέρουν τα aftermarket αξεσουάρ STI Performance της φίρμας. Κι αυτά περιλαμβάνουν αξεσουάρ αεροδυναμικής βελτίωσης, μπάρες θόλων, ενισχύσεις για το πίσω υποπλαίσιο κ.ά.

ΔEITE AKOMH Γιαγιά 81 ετών οδηγεί καθημερινά ένα Subaru WRX STi [video]

Στο περίπτερο της Subaru στο Tokyo Auto Salon θα υπάρχουν και τέσσερα αγωνιστικά αυτοκίνητα της φίρμας. Πρόκειται για το BRZ της κατηγορίας GT300, το WRX STI NBR Challenge που κέρδισε δις την κλάση του στις 24 Ώρες του Nürburgring, το WRX STI του Ιαπωνικού Πρωταθλήματος Ράλι και το BRZ της ιαπωνικής CG Robot Racing.



[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube