Peugeot Rifter 4x4 για… «survivors» [video]

Peugeot Rifter 4x4 για… «survivors» [video]

Το καινούργιο Rifter 4x4, πριν από τα βουνά και λαγκάδια, εξορμά στο σταντ της Peugeot στη Γενεύη με ένα τετρακίνητο show-car με σκηνή οροφής.

Το να πει κάποιος ότι δεν υπάρχει 4x4 στην γκάμα της Peugeot είναι λάθος! Αν και τα SUV του Sochaux δεν περιελάμβαναν τετρακίνηση, το Partner υφίστατο ως 4x4 χάρη στην ιστορική συνεργάτιδα της γαλλικής εταιρείας, την Dangel.

Το ίδιο θα ισχύσει πιθανότατα και για τον αντικαταστάτη του Partner, το Rifter, που μόλις χθες παρουσίασε η Peugeot. Για να μεταφέρει σαφώς το μήνυμα, ότι ο Γάλλος κατασκευαστής φαντάζεται επίσης αυτό το show-car να παίρνει εμπορική διάσταση.

Η μετάδοση 4x4 γίνεται με συνεκτικό συμπλέκτη μέσω ενός περιστροφικού χειριστηρίου, ακριβώς δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων, με τρεις θέσεις λειτουργία: 2WD (προσθιοκίνητο), 4WD όπου ροπή πηγαίνει και στους πίσω τροχούς σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης των εμπρός και Lock, για να κλειδώσεις τον πίσω άξονα. Το πρωτότυπο Rifter 4x4 επωφελείται και από οκτώ πόντους αυξημένη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο, ενώ τα χωμάτινα λάστιχα υπογράφει η BF Goodrich. Ο κινητήρας είναι ο BlueHDi των 130 ίππων.



Το αυτοκίνητο όμως δεν σταματά στα παραπάνω, αλλά είναι εξοπλισμένο για περιπέτειες μακριά από τον πολιτισμό. Έτσι υπάρχει διαθέτει σκηνή οροφής που σχεδιάστηκε από το Autohome, και της οποίας η βάση είναι στηριγμένη στις ράγες οροφής, με την πρόσβαση να γίνεται μέσω ανασυρόμενης σκάλας. Με το που θα ξυπνήσουν οι «survivors», θα πάρουν τα μονοπάτια με το νέο MTB Peugeot «eM02 FS Powertube», ένα ηλεκτρικό ποδήλατο παντός εδάφους του οποίου η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Αυτή το ποδήλατο υιοθετεί ένα χρώμα ανοδιωμένου κίτρινου σατινέ για να ταιριάζει με τις κίτρινες αντιστίξεις του αυτοκινήτου.



Και όπως βλέπετε δεν είναι λίγες, καθώς το κίτρινο χρώμα βρίσκεται πράγματι σε διάφορα σημεία του αμαξώματος: Ένθετα κάτω από τα φώτα ομίχλης, μονόγραμμα στη γρίλια της μάσκας, λωρίδες στις πλευρές... Κατά τα λοιπά των αποχρώσεων του Rifter 4x4, το αμάξωμα είναι καλυμμένο με ένα λαμπερό γκρι, ενώ η πόρτα του πορτμπαγκάζ είναι μαύρη. Τα ίδια χρώματα επαναλαμβάνονται και στην καμπίνα. Τα καθίσματα συνδυάζουν τη μαύρη Alcantara και ένα ύφασμα σκούρο γκρι με ραβδωτό μοτίβο, με κίτρινες ραφές και διακοσμητική κίτρινη τρέσα ψηλά στην πλάτη και στην άκρη του εδράνου. Κίτρινες διακοσμήσεις υπάρχουν ακόμη στο τιμόνι και στο λεβιέ ταχυτήτων, ενώ οι ενθέσεις αλουμινίου προσθέτουν ένα άγγιγμα κομψότητας.

Το νέο πρωτότυπο Rifter 4x4 θα βρίσκεται φυσικά σταντ της Peugeot στη Γενεύη, στις 6 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube