Peugeot: Παράθυρο στο μέλλον με το Fractal [video]

Peugeot: Παράθυρο στο μέλλον με το Fractal [video]

Ενα 100% ηλεκτροκίνητο σπορ-κάμπριο 2+2 θέσεων με 204 ίππους

H Peugeot περνά στην επόμενη μέρα της αυτοκίνησης με το πρωτότυπο Fractal που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σε λίγες ημέρες.
 
Το Fractal δεν είναι απλά μια σπουδή για το πώς θα είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον αλλά μια ιδέα που μπορεί να μπει σχεδόν άμεσα στη γραμμή παραγωγής, με τις απαραίτητες βέβαια αλλαγές που διαφοροποιούν ένα πρωτότυπο από ένα αυτοκίνητο πατραγωγής.  
 
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα συμπαγές σπορ-κάμπριο 2+2 θέσεων το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο.
Το Fractal διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, που αποδίδουν ο καθείς 102 ίππους και επομένως η συνδυασμένη του ισχύς φτάνει τους 204 ίππους
Η συστοιχία των μπαταριών του έχει χωρητικότητα της τάξεων των 30 KWA και η Peugeot δίνει αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, ενώ οι νέες τεχνολογίες που ενσωματώνονται περιλαμβάνουν και τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης, χωρίς δηλαδή την ανάγκη να μπαίνει στην πρίζα.
 
 
Άκρως εντυπωσιακό είναι και το πλήρως ψηφιακό εσωτερικό του Fractal που περιλαμβάνει ένα ολογραφικό head up display, αλλά και τη δυνατότητα ρύθμισης πολλών λειτουργιών του αυτοκινήτου εξ' αποστάσεως μέσω σύνδεσης με smartwatch.
Με μήκος 3,81 μέτρα και πλάτος 1,77 το Fractal ζυγίζει μόλις 1000 κιλά και αυτό χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών. Οι τροχοί του είναι 19 ιντσών και η σκληρή οροφή ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά.
 
Την ίδια στιγμή ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάρτηση με τα ρυθμιζόμενα ελατήρια που μπορούν να διαφοροποιήσουν το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος από τα 7 έως τα 11 εκατοστά.
 
Με τους 204 ίππους των δύο ηλεκτροκινητήρων και χάρη στο χαμηλό του βάρος, το Fractal (πάντα σύμφωνα με την Peugeot) χρειάζεται 6,8 δευτερόλεπτα για να φτάσει από στάση στα 100 km/h, όμως η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την τελική του ταχύτητα. 
 
 
Αδιευκρίνιστο παραμένει και το αν τελικά το αυτοκίνητο αποτελεί ένα απλό πρωτότυπο ή αν κάποια στιγμή θα μπει στην παραγωγή. Σε κάθε περίπτωση το Fractal δείχνει και τις δυνατότητες της Peugeot, όσο και την κατεύθυνση στην οποία στοπεέυει να κινηθεί στο μέλλον, με δεδομένο ότι οι Γάλλοι θέλουν να την αναδείξουν σαν την πλεόν premium εταιρεία του γκρουπ PSA. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube