Παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη το Nissan Friend-ME Concept [video]

Παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη το Nissan Friend-ME Concept [video]

Η νέα υβριδική πρόταση της Nissan για την κίνηση στο αστικό περιβάλλον.

Το υβριδικό πρωτότυπο της Nissan για την πόλη βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας στη Φρανκφούρτη, στην πρώτη του παρουσία στη γηραιά ήπειρο, αφού λίγο καιρό πριν είχε παρουσιαστεί στη Σάγκαη.

Με έμφαση στο φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα του, χάρη στο σχεδιασμό του και την οικολογική τεχνολογία που χρησιμοποιεί, το Friend-ME αποτελεί μια ιδανική πρόταση για κίνηση στο αστικό περιβάλλον.

Το Friend-ME  χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα σημερινών μοντέλων (που σημαίνει πως έυκολα μπορεί να μπει στη γραμμή παραγωγής) και δημιουργήθηκε από μια ομάδα σχεδιαστών του «Nissan Design China» με έδρα το Πεκίνο σε συνεργασία  με το «Nissan Global Design Center». Το «γενικό πρόσταγμα» κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του είχε ο Shiro Nakamura.

Το υβριδικό σύστημα PureDrive είναι αυτό που χρησιμοποιείται για την κίνησή του, κάτι που του εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.

Δεν λείπουν βέβαια και τα απαραίτητα «γκάτζετ», όπως η ξεχωριστή για κάθε επιβάτη οθόνη που μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικές με το όχημα, όπως η πλοήγηση, το καύσιμο που απομένει ή την ταχύτητα.

[Πηγή Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube