Nissan X-Trail 4Dogs, το ιδανικό αυτοκίνητο για ζωόφιλους [video]

Nissan X-Trail 4Dogs, το ιδανικό αυτοκίνητο για ζωόφιλους [video]

Έχει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε για να γίνει πιο εύκολη η ζωή σας και αυτή των τετράποδων φίλων σας.

Η Nissan έφτιαξε ένα πρωτότυπο X-Trail για αυτούς που λατρεύουν τα κατοικίδιά τους.

Σύμφωνα με έρευνα της Nissan, σχεδόν το 90% των πελατών θέλουν ένα αυτοκίνητο με πιο φιλικά για τους σκύλους χαρακτηριστικά. Και το 99,9% όσων έχουν σκύλο θεωρούν το κατοικίδιό τους μέλος της οικογένειας.

H Nissan βρήκε επίσης ότι το 98,7% όσων ερωτήθηκαν στην έρευνα μεταφέρουν τα σκυλιά τους με το αυτοκίνητο. Και το 88,7% το κάνουν αυτό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πάνω από το 90% των διαδρομών με σκύλους στο αυτοκίνητο διαρκούν περισσότερο από 10 λεπτά. Και πάνω από τους μισούς από τους 1.300 κατόχους σκύλων που ερωτήθηκαν στην έρευνα, θα ήθελαν το αυτοκίνητό τους να είναι σχεδιασμένο για πιο εύκολη πρόσβαση από τα κατοικίδιά τους.

Περίπου τα τρία τέταρτα των κατόχων αυτοκινήτων μεταφέρουν τους σκύλους τους στο πορτμπαγκάζ ή στο πίσω κάθισμα, και πάνω από τους μισούς είπαν ότι ένα αυτοκίνητο με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ θα ήταν «το σωστό» για τη μεταφορά των τετράποδων φίλων τους.

Βάσει όλων αυτών των στοιχείων, η Nissan έφτιαξε το X-Trail 4Dogs, για να δείξει πώς θα μπορούσε να είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για σκύλους. Το ειδικά διαμορφωμένο, καπιτονέ πορτμπαγκάζ έχει χώρο για να ταξιδέψουν με άνεση έως δύο ζώα. Πριν μπουν μέσα, μπορείς να τα πλύνεις με ένα αναδιπλούμενο ντους 360 μοιρών και στη συνέχεια να τα στεγνώσεις με ειδικά σχεδιασμένο σεσουάρ.

Το πιο ωραίο εξάρτημα όμως ίσως είναι η τηλεσκοπική ράμπα που ξεδιπλώνεται και επιτρέπει στο σκύλο να μπει στο πορτμπαγκάζ χωρίς να πηδήξει και να γδάρει το αυτοκίνητο με τα νύχια του και χωρίς να πρέπει να τον σηκώσεις. Μέσα στο χώρο υπάρχει επίσης σύστημα κλιματισμού που παρέχει ζεστό αέρα ώστε ο βρεγμένος ή πλυμένος σκύλος να μην κρυώσει στη διαδρομή.

Υπάρχουν επίσης ένα μπολ απ’ όπου δεν χύνεται το νερό, ένας έξυπνος διανομέας για λιχουδιές, άγκιστρο για να κλειδώνει το λουρί κι ένα κρεβατάκι πολυτελείας.

Τα αφεντικά μπορούν να παρακολουθούν τα ζώα τους με μια dog-cam” ενσωματωμένη στο σύστημα πολυμέσων NissanConnect του X-Trail. Από τη μεριά του, ο σκύλος θα μπορεί κι αυτός να σας βλέπει σε δική του οθόνη, αλλά και να σας ακούει, καθώς το μικρόφωνο του αυτοκινήτου –που υπάρχει για τηλεφωνικές κλήσεις και φωνητικές εντολές– συνδέεται με ένα μεγάφωνο στο χώρο αποσκευών.

Δυστυχώς, προς το παρόν, το μόνο διαθέσιμο από αυτά τα ειδικά εξαρτήματα και συστήματα του (κατά τα άλλα στάνταρ) X-Trail 4Dogs είναι η φραγή “dog-guard” πάνω από το πίσω κάθισμα, που υπάρχει στο δίκτυο της Nissan.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Nissan X-Trail 1.6 dCi

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube