Nέο Toyota S-FR Racing Concept στο Tokyo Auto Salon

Nέο Toyota S-FR Racing Concept στο Tokyo Auto Salon

Η Toyota ετοίμασε μια αγωνιστική έκδοση του πρωτοτύπου S-FR που θα επιδείξει στο Tokyo Auto Salon 2016, τον προσεχή Ιανουάριο.

Το πρωτότυπο S-FR προκάλεσε μεγάλη αίσθηση πριν από δύο μήνες με την εμφάνισή του στο Tokyo Motor Show 2015 και τώρα επιστρέφει με αγωνιστικό «κουστούμι».

Προφανώς και η εμφάνισή του είναι πιο άγρια σε σχέση με τη έκδοση δρόμου, χάρη στο σημαντικά πιο επιθετικό αμάξωμα και τα μεγάλα σπόιλερ, εμπρός πίσω. Επιπλέον διαθέτει ενισχυμένα με πλαστικό ανθρακονημάτινα πτερύγια, εισαγωγή αέρα στο καπό και μεγάλη πτέρυγα πίσω.

Το Toyota S-FR Racing Concept με μήκος 4,1 m είναι λίγο μεγαλύτερο από το πρωτότυπο δρόμου που έχει μήκος 3,99 m. To πλάτος επίσης αυξήθηκε από τα 1,7 m στα 1,74 m, ενώ το ύψος κατέβηκε από τα 1,32 στα 1,27 m. Το μεταξόνιο παρέμεινε απαράλλαχτο στα 2,48 m και μπορούμε να υποθέσουμε, μιας και δεν γνωστοποιήθηκε, πως το βάρος θα είναι χαμηλότερο από τα 980 kg του «πολιτικού» S-FR.

Όπως και στην περίπτωση του στάνταρ S-FR, η Toyota δεν έκανε λόγο από τι μοτέρ θα αντλεί την ισχύ του η αγωνιστική έκδοση. Οι εκτιμήσεις είναι όμως ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα χρησιμοποιεί τον 3κύλινδρο 1.2Τ που έχουμε ήδη γνωρίσει στο Auris, με απόδοση 115 PS και 18,9 kgm. Ωστόσο, οι φήμες, αλλά και η λογική, λένε ότι το μοτέρ θα αναβαθμιστεί σε ισχύ, ανεβαίνοντας μέχρι και τους 150 PS, προκειμένου το αυτοκίνητο να αποκτήσει επιδόσεις σπόρτσκαρ. Οπότε με τα παραπάνω δεδομένα, πρέπει να αναμένουμε ένα αυτοκίνητο με αναλογία 6,5 kg/PS.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανή η τοποθέτηση του ατμοσφαιρικού 1.500άρη κινητήρα από την Corolla της ιαπωνικής αγοράς, που με άμεσο ψεκασμό και κάποιες αναβαθμίσεις θα ανέβει στα 130 άλογα και στα 15 χιλιογραμμόμετρα. Κάτι που θα μας έκανε βέβαια εντύπωση, καθώς η Toyota άρτι ασχοληθείσα με το downsizing και το τούρμπο, δεν βλέπουμε για ποιο λόγο θα ακολουθούσε μια συνταγή «Mazda». Σε κάθε περίπτωση όμως, αναμένουμε το μοτέρ να συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο σασμάν και CVT.

To νέο S-FR Racing Concept ετοιμάστηκε από το Toyota GAZOO Racing και αναμένεται να παραμείνει πρωτότυπο, ενώ την πρεμιέρα του με φυσική παρουσία θα την κάνει στο Tokyo Auto Salon 2016, 15-17 Ιανουαρίου.

[Πηγή Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube