Νέο Subaru Ascent SUV Concept

Νέο Subaru Ascent SUV Concept

Το πρωτότυπο προλογίζει ένα μεγάλο 7θέσιο SUV που θα έχει έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα boxer άμεσου ψεκασμού βενζίνης.

Το Ascent Concept προέρχεται απευθείας από προηγούμενο πρωτότυπο, το VΙΖΙV-7 concept, που είχαμε δει στο LA Auto Show πέρσι.

Έχει την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία Dynamic x Solid”, με έντονα φουσκωμένα φτερά και μια μεγάλη, κάθετη μάσκα, η οποία χαρίζει την επιβλητική εμφάνιση που όλοι θέλουν σε ένα SUV.

Στο εσωτερικό, το Ascent έχει ένα ταμπλό με ρευστές γραμμές και τρεις σειρές καθισμάτων όπου στη μεσαία τα καθίσματα είναι ξεχωριστά, με υποβραχιόνια, σαν πολυθρόνες. Κάθε επιφάνεια –εκτός από το πολυλειτουργικό τιμόνι– φαίνεται να έχει χειριστήρια αφής, πράγμα ασυνήθιστο αν όχι μοναδικό.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η «πλευστή» σχεδίαση του συστήματος πληροφόρησης και πολυμέσων, που έχει δύο οθόνες: μια γιγαντιαία κύρια οθόνη στη μέση του ταμπλό και μια μικρότερη από πάνω. Ο πίνακας οργάνων είναι επίσης ψηφιακός. Είναι μάλλον απίθανο να δούμε αυτή τη διάταξη σε επερχόμενα μοντέλα, όμως η Subaru μπορεί να τη φυλάξει για να την εφαρμόσει αργότερα.

Το Ascent παραγωγής θα είναι βασισμένο σε μια προσαρμοσμένη εκδοχή της Global Platform που ντεμπουτάρισε πέρσι. Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται στο εργοστάσιο της Subaru, στην Indiana των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στις εξωτερικές του διαστάσεις, το Ascent concept είναι λίγο μικρότερο από το παλιότερο VIZIV-7. Έχει μήκος 5.059 mm, πλάτος 1.989 mm και ύψος 1.839 mm. Το μεταξόνιό του είναι στα 2.972 mm και φοράει λάστιχα 275/50 R21 (οι στάνταρ τροχοί στο μοντέλο παραγωγής θα είναι σίγουρα μικρότερης διαμέτρου).

Το Ascent προορίζεται αποκλειστικά για την αμερικανική αγορά, ως αντικαταστάτης του Tribeca, και θα αρχίσει να διατίθεται το 2018.

[Πηγή: Subaru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube