Νέο Škoda Fabia R5, πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Νέο Škoda Fabia R5, πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Σε συνέχεια της σειράς των teaser, η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου Fabia R5 που θα δούμε στο Essen το Σάββατο.

Με αποστολή την αντικατάσταση του Fabia S2000, το νέο Škoda R5 βασίζεται στη νέα, τρίτη γενιά του Fabia που οδηγήσαμε στο εξωτερικό πρόσφατα.

Προφανώς το αυτοκίνητο είναι «ντυμένο» με όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία motorsport, όπως αεροδυναμικό, φαρδύ body kit, πίσω πτέρυγα, εισαγωγή αέρα οροφής, μεγαλύτερα φρένα και σκληρότερες αναρτήσεις. Επιπλέον, ξ εξάτμιση είναι κεντρικά τοποθετημένη, οι εξωτερικοί καθρέφτες πιο στενοί και αεροδυναμικοί, ενώ οι μεγαλύτερες αγωνιστικές ζάντες είναι ντυμένες με λάστιχα Michelin.



Το νέο Škoda Fabia R5, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, χρησιμοποιεί έναν 1.600άρη 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα τούρμπο που συνδυάζεται με 5άρι σειριακό σασμάν. Το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι τουλάχιστον 1.230 kg.   

H Škoda αναφέρει ότι ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον για το Fabia R5, προκειμένου να συμμετάσχουν το 2015 στο WRC 2.  

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube