Νέο Renault Value Up vs Citroën C4 Cactus;

Νέο Renault Value Up vs Citroën C4 Cactus;

H Renault εξελίσσει ένα οικονομικό μικρό αυτοκίνητο που θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός ανταγωνιστής του Citroën C4 Cactus.

H Renault δημιούργησε το πρωτότυπο που ονομάζει Value Up και έχει για κύρια στοιχεία του το «ελαφρύ» ντιζάιν, την αποδοτικότητα και την προηγμένη συνδεσιμότητα.  

Το Value Up ζυγίζει κάτω από 1.000 kg και κινείται από ένα 1.000άρι μοτέρ που εκπέμπει CO2 λιγότερο από 100 g/km. Αντιστοίχως, η υβριδική έκδοσή του εκπέμπει CO2 λιγότερο από 50 g/km.

Η Renault δεν σχολίασε κατά πόσον το Value Up αποτελεί το πρόκριμα ενός μελλοντικού αυτοκινήτου που θα ανταγωνιστεί το Citroën C4 Cactus. «Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που οδηγούν την αγορά κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, εξελίσσοντας οικονομικά αυτοκίνητα για να δελεάσουν μια νέα γενιά καταναλωτών», ανέφερε εκπρόσωπος της Renault στην Automotive News Europe που κλήθηκε να σχολιάσει την «συγγένεια» του Value Up με το C4 Cactus. «Αλλά δεν θα κάνω μια ευθεία σύγκριση με το Cactus», συμπλήρωσε.

Κάποια από τα στοιχεία του Value Up πιθανόν να τα δούμε με μελλοντικά μοντέλα παραγωγής, αλλά το πρωτότυπο «δεν φωτογραφίζει ειδικά κάποιο μοντέλο που σχεδιάζει η Renault να λανσάρει στο εγγύς μέλλον», ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Ο Tim Urquhart, στέλεχος της IHS Automotive, ανέφερε ότι ένα μοντέλο παραγωγής με το ντιζάιν και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας του Value Up θα μπορούσε να απευθύνεται στο κοινό με τα ίδια δημογραφικά χαρακτηριστικά με αυτό του C4 Cactus.

«Η συνταγή του Value Up φαίνεται να είναι η χρήση υφιστάμενου hardware στον τομέα της συνδεσιμότητας και υφισταμένων συνόλων κινητήρα/κιβωτίου. Με αυτό τον τρόπο το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων θα ξοδευτεί στο ντιζάιν, στην καμπίνα και σε τεχνολογικό περιεχόμενο για να δελεάσει νέους, αστικούς χρήστες».

Όπως και το C4 Cactus, το Value Up έχει μονοκόμματο εμπρός κάθισμα, χωρίς χώρισμα στη μέση, και σύστημα πολυμέσων που υποστηρίζεται από μια οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και ακόμη μία εμπρός από το συνοδηγό. «Έτσι όπως ακριβώς χρειάζεται να είναι για να γοητεύσει νέους καταναλωτές», κατέληξε ο Urquhart. Μια νέα γενιά που θα έβλεπε το Value Up ως μια σοβαρή εναλλακτική στο Renault Clio, και μάλιστα στον αντίποδα της έκδοσης Initiale, όπως αυτής που απεικονίζεται στη φωτογραφία

[Πηγή Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube