Νέο πρωτότυπο plug-in hybrid από τη Mitsubishi

Νέο πρωτότυπο plug-in hybrid από τη Mitsubishi

H Mitsubishi μας προϊδεάζει για ένα νέο επαναφορτιζόμενο υβριδικό SUV υψηλών επιδόσεων που θα παρουσιάσει ως πρωτότυπο στη Γενεύη το Μάρτιο.

Το πρωτότυπο, που περιγράφεται ως «δήλωση προθέσεων» της ιαπωνικής φίρμας, δείχνει να είναι μια εξέλιξη του πρωτοτύπου XR-PHEV του 2013 και μπορεί να είναι ο προάγγελος ενός crossover επιδόσεων που θα τοποθετηθεί κάτω από το Outlander PHEV στην γκάμα της Mitsubishi.

Από τις πρώτες φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ότι το ακόμη «αβάφτιστο» πρωτότυπο έχει την κεντρική μάσκα της Mitsubishi καθώς και παραδοσιακά χαρακτηριστικά των SUV.

H Mitsubishi λέει ότι το προσθιοκίνητο πρωτότυπο έχει υβριδικό, επαναφορτιζόμενο (plug-in) κινητήριο σύστημα που περιλαμβάνει ένα «υψηλής απόδοσης» ηλεκτρικό μοτέρ. Το αυτοκίνητο έχει «χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δυναμική ευελιξία και αθλητικό ντιζάιν».

Το πρωτότυπο XR-PHEV, που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο το 2013, είχε έναν 3κύλινδρο κινητήρα τούρμπο 1,1 λίτρων και 136 ίππων, συνδυασμένο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 165 ίππων. Η μέση κατανάλωση ήταν 4,1 lt/100km και η ηλεκτρική αυτονομία με την μπαταρία των 14 kWh ξεπερνούσε τα 85 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube