Νέο πρωτότυπο Mini Vision: Φωτογραφίζει την επόμενη γενιά των Mini

Νέο πρωτότυπο Mini Vision: Φωτογραφίζει την επόμενη γενιά των Mini

Το Mini Vision αποτελεί το σχεδιαστικό προάγγελο της επόμενης γενιάς του Mini

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού της Mini, Anders Warming, μας παρουσιάζει το σχεδιαστικό μέλλον της φίρμας, αποκαλύπτοντας μέσω ενός τρισδιάστατου ολογράμματος το πρωτότυπο Vision.

Σε μια ειδική εκδήλωση για δημοσιογράφους που έλαβε χώρα στο σχεδιαστικό κέντρο της Mini στο Μόναχο, ο υπεύθυνος σχεδιασμού έδειξε μέσω ενός video wall ένα εικονικό τρισδιάστατο ολόγραμμα με το νέο πρωτότυπο Vision.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της φίρμας, το Vision ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη στον τομέα της ποιότητας για τα premium μοντέλα της κατηγορίας, ενώ εγκαινιάζει και ένα καινούριο χαρακτηριστικό των μελλοντικών μοντέλων που ακούει στο όνομα «Driving Experience Control». Το Driving Experience Control δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει μέσω ενός μπουτόν τον φωτισμό όλης της καμπίνας, του πατώματος και του ταμπλό, έτσι ώστε να ταιριάζει με την διάθεσή του.

Εξωτερικά, το Vision διαθέτει πολλές σχεδιαστικές ομοιότητες με τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου, ενώ η εξάγωνη μάσκα που παραπέμπει στο κλασικό Mini διαθέτει ενσωματωμένους προβολείς. Ακόμα, τα ελλειπτικά εμπρός φώτα τύπου LED διαθέτουν και φώτα ημέρας τύπου LED σε σχήμα δαχτυλιδιού που αγκαλιάζουν όλο το φανάρι, η εξάτμιση έχει διπλή απόληξη, ενώ διαθέτει και την κλασική χρωμιωμένη «γραμμή» που διαχωρίζει τις γυάλινες επιφάνειες και την οροφή από το υπόλοιπο αμάξωμα.

Η σχεδίαση όμως δεν είχε σαν αυτοσκοπό να κάνει την νέα γενιά Mini να δείχνει ακόμα πιο Mini, αλλά βοήθησε και στην αεροδυναμική του μοντέλου. Στοιχεία όπως οι αεραγωγοί στον εμπρός προφυλακτήρα μπροστά από τους τροχούς, οι ειδικά σχεδιασμένοι τροχοί και καθρέφτες, και η νέα αεροτομή οροφής, είναι σίγουρο ότι θα τα δούμε στην επόμενη γενιά του μοντέλου που θα παρουσιαστεί στο τέλους του χρόνου.

Στο εσωτερικό, εκτός από το νέο «Driving Experience Control» συναντάμε νέας σχεδίασης καθίσματα και όλα τα σύγχρονα συστήματα πολυμέσων που ελέγχονται μέσω ενός περιστροφικού χειριστηρίου, ενώ η λεπτή κονσόλα δαπέδου χαρίζει «αέρα» ευρυχωρίας στους επιβάτες του 3θυρου μοντέλου. Ακόμα, στα πάνελ των θυρών υπάρχουν «ιμάντες» που σχηματίζουν την αγγλική σημαία, στοιχείο που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Mini είναι και χρηστικό καθώς μπορούν να συγκρατήσουν ένα περιοδικό ή ένα tablet. Επίσης, ως γνήσιο Mini προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Τέλος, το γεγονός ότι η παρουσίαση του μοντέλου έγινε με ένα τρισδιάστατο ολόγραμμα δεν ήταν τυχαία, μιας και η νέα αυτή πρακτική ανοίγει νέους δρόμους στους σχεδιαστές της φίρμας, που εκτός από σκίτσα και μοντέλα σε κλίμακα 1:1, μπορούν να δοκιμάσουν όλες τις ιδέες τους γρήγορα και κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube