Νέο κόμπακτ SUV από τη Ssangyong [video]

Νέο κόμπακτ SUV από τη Ssangyong [video]

Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία Ssangyong αποκάλυψε το αμάξωμα του πρωτοτύπου XAV, στο Seoul Motor Show 2015

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια πληθώρα πρωτοτύπων από τη Ssangyong αλλά δυστυχώς πολύ λίγα από αυτά βρήκαν το δρόμο της παραγωγής. Δεν γνωρίζουμε λοιπόν ποια θα είναι η τύχη του μικρού SUV με το όνομα XAV (eXciting Authentic Vehicle), αυτό που διαπιστώνουμε όμως είναι ότι έχει μια απήχηση σε όσους αρέσει αυτή η old school σχεδίαση με τις πολλές γωνίες. 

Το ενδιαφέρον επίσης είναι πως η Ssangyong ανακοίνωσε πως το XAV θα έχει υβριδικό σύστημα τετρακίνησης (e-4WD, όπως το ονομάζει) το οποίο αποτελείται από έναν θερμικό κινητήρα 1,6 λίτρων, ηλεκτρικό μοτέρ και συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου. Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο οι Κορεάτες υπόσχονται «πολύ μεγάλη απόδοση και οικονομία».

Το XAV στην πραγματικότητα είναι κάμπριο, αφού χρησιμοποιεί μια υφασμάτινη ανακλινόμενη οροφή. Επίσης έχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση ενώ πατάει πάνω σε run-flat ελαστικά. Η Ssangyong επίσης έχει προσθέσει και ένα σύστημα ελέγχου της κίνησης του αμαξώματος ώστε να τροποποιεί τη λειτουργία της ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο.

 

[Πηγή Ssangyong]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube