Νέο Lexus LF-NX στην ΙΑΑ 2013 [video]

Νέο Lexus LF-NX στην ΙΑΑ 2013 [video]

Η Lexus παρουσίασε στη Φρανφούρτη το πρωτότυπο crossover LF-NX, ανταγωνιστή των Audi Q3 και BMW X1.

H κατηγορία των μικρών και μεσαίων SUV αναμένεται να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά μέχρι το 2016. Και από την όλο και μεγαλύτερη πίτα θέλουν όλοι ένα κομμάτι.

H Lexus δεν άργησε να δείξει τις προθέσεις της και μας παρουσιάζει το νέο πρωτότυπο crossover της, το LF-NX, που δεσπόζει στο περίπτερο της στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το πρωτότυπο LF-NX ξεχωρίζει από τη μάτσο εμφάνιση με τις έντονες ακμές και το ιδιαίτερο χρώμα που παραπέμπει σε βουρτσισμένο αλουμίνιο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιαπωνικής φίρμας, στόχος ήταν να φτιάξουν ένα μοντέλο με ξεχωριστή και δυναμική σχεδίαση, όπως το Evoque, και όχι άλλο ένα βαρετό σχεδιαστικά μεσαίο SUV.

Βέβαια, ακόμα δεν είναι σίγουρο εάν θα περάσει στην παραγωγή με την μορφή που το βλέπουμε, μιας και στην έκθεση της Φρανκφούρτης οι άνθρωποι της Lexus θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις αντιδράσεις του κοινού. Εάν είναι θετικές, τότε δεν έχουν κανέναν λόγο να μην το βγάλουν ακριβώς ίδιο.

Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα του αδελφού ES300h. Αυτό σημαίνει ότι ο θερμικός κινητήρας θα είναι 2,5 λίτρων και 158 ίππων και η συνδυασμένη ισχύς με τον ηλεκτροκινητήρα θα φτάνει τους 203 ίππους. Η κίνηση για αρχή θα μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, ενώ θα ακολουθήσει και τετρακίνητη έκδοση.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί το δέρμα και το αλουμίνιο, ενώ στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται μια μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων και των λειτουργιών του αυτοκινήτου. Η σχεδίαση είναι και εδώ δυναμική, με τις έντονες ακμές να κυριαρχούν.

Τέλος, σύμφωνα με πηγές μας το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης του 2014.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube