Νέο Lada Vesta Cross concept [video]

Νέο Lada Vesta Cross concept [video]

Το νέο crossover της ρωσικής φίρμας έκανε το ντεμπούτο του στο Off-Road Show της Μόσχας με τη μορφή πρωτοτύπου.

Θυμάστε το περσινό Lada Vesta sedan concept? Τώρα η Lada αποκαλύπτει μια νέα παραλλαγή στην οικογένεια μοντέλων Vesta: ένα ψηλωμένο στέισον-βάγκον με την ονομασία Vesta Cross.

Όπως και το Vesta sedan, τιτλοφορείται ως concept αν και πρόκειται για μοντέλο παραγωγής πολύ κοντά στην τελική μορφή του. To Lada Vesta Cross concept ντεμπουτάρει στην έκθεση Off-Road της Μόσχας, που γίνεται αυτές τις μέρες, και προαναγγέλλει τόσο την απλή στέισον έκδοση του Vesta όσο και μια πιο «χωματερή» παραλλαγή της.

Σε σχέση με το πρωτότυπο Vesta sedan, το Cross έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και προστατευτικά αμαξώματος από μαύρο πλαστικό. Το εμπρός μέρος είναι ολόιδιο, ενώ το πίσω έχει παρόμοια φωτιστικά σώματα. Το εσωτερικό προέρχεται και αυτό από το sedan.

To Lada Vesta Cross concept βασίζεται στην πλατφόρμα Lada B που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Renault-Nissan. Με άλλα λόγια βασίζεται στην αρχιτεκτονική Renault-Nissan B που χρησιμοποιείται σε μοντέλα όπως τα Nissan Micra και Juke, το Dacia Logan και το Datsun Go.

Τα πρωτότυπα της σειράς Vesta προαναγγέλλουν μια νέα οικογένεια μοντέλων παραγωγής, το πρώτο από τα οποία θα είναι το Vesta sedan που θα μπει σε παραγωγή τον Σεπτέμβριο. Το Vesta estate (στέισον) θα μπει στην αγορά το 2016 και το Vesta Cross λίγο αργότερα.

Η γκάμα κινητήρων των Vesta θα περιλαμβάνει νέους βενζινοκινητήρες ισχύος από 88 έως 115 PS.

[Πηγή: carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube