Νέο hypercar άνω των 1.000 ίππων ετοιμάζει η Mercedes

Νέο hypercar άνω των 1.000 ίππων ετοιμάζει η Mercedes

Με τεχνολογία δανεισμένη από τη Formula1

Ένα νέο hypercar ετοιμάζει η Mercedes-AMG σύμφωνα με δημοσιεύματα, το οποίο θα ενσωματώνει τεχνολογία δανεισμένη από την Formula1.

Μάλιστα οι φήμες θέλουν το νέο αυτοκίνητο να βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης και να παρουσιάζεται μέσα στο 2017, έτσι ώστε να εορταστούν με τον καλύτερο τρόπο τα εβδομηκοστά γενέθλια της AMG.
 

 
Τα δημοσιεύματα ήρθε να επιβεβαιώσει και σχετική δήλωση διευθυντικού στελέχους της εταιρείας στο περιθώριο του Grand Prix του Βελγίου το περασμένο Σαββατοκύριακο. 
 
 
Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα το συγκεκριμένο hypercar θα χρησιμοποιεί έναν V6 biturbo κινητήρα 1.600 κυβικών που αποδίδει περίπου 900 ίππους.
 

 
Παράλληλα, δύο ηλεκτροκινητήρες θα είναι προσαρμοσμένοι στους εμπρός τροχούς και θα συνεισφέρουν άλλους 160 ίππους.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το πολύ χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (εκτιμάται πως δεν θα ξεπερνά τα 1.000 κιλά), μεταφράζονται σε 354 km/h τελική ταχύτητα, ενώ για την τυπική διαδικασία του 0-100 km/h απαιτούνται μόλις 2,5 δευτερόλεπτα.
 
 
Η Mercedes δεν έχει επισήμως προσδιορίσει το χρόνο παρουσίασης του μοντέλου, πολύ δε περισσότερο την τελική του τιμή.
Ωστόσο εκτιμάται πως αν κάποιος θέλήσει να αποκτήσει το συγκεκριμένο hypercar πρέπει να αποδεχτεί ότι θα γίνει φτωχότερος κατά 5 εκατομμύρια δολάρια, ή 3,85 εκατ. στερλίνες. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube