NAIAS 2019: Η Infiniti προαναγγέλλει πρωτότυπο SUV

NAIAS 2019: Η Infiniti προαναγγέλλει πρωτότυπο SUV

Η Infiniti, θυγατρική πολυτελείας της Nissan, θα αποκαλύψει τον προσεχή μήνα ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό crossover.

Οι ιαπωνικές φίρμες θα παίξουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο North American International Auto Show, στο Detroit τον προσεχή μήνα. Η μεγάλη στιγμή τους, φυσικά ανήκει στην Toyota που θα παρουσιάσει τη νέα Supra. Ενώ, ο πολυτελής βραχίονάς της, η Lexus, θα παρουσιάσει το RC F Track Edition. 

Από την πλευρά του ομίλου της Nissan, δεν θα δούμε λιγότερα: Η μαμά-εταιρεία, όπως και η Infiniti θα δώσουν το παρών με ένα νέο πρωτότυπο. Και το premium μέρος του ομίλου μας δίνει μια πρώτη γεύση από το δημιούργημά του, ένα μήνα πριν από την έναρξη του αμερικανικού σόου.

Η σιλουέτα που διακρίνουμε μέσα στη μαυρίλα δεν αφήνει καμία αμφιβολία: Με ψηλό καπό, καλά «γραμμένα» τόξα στους θόλους των τροχών και στιβαρά πλαϊνά, το πρωτότυπο, του οποίου το όνομα προς το παρόν παραμένει άγνωστο, είναι SUV. «Κι άλλο;» θα αναρωτηθούν μερικοί. Υπενθυμίζουμε όμως, ότι οι τελευταίες σχεδιαστικές σπουδές της φίρμας, το Q Inspiration και το Prototype 10, ήταν αντίστοιχα μια μεγάλη μπερλίνα και μια μπαρκέτα.

Αυτό το πρωτότυπο φαίνεται να εξελίσσει και πάλι τους αισθητικούς κώδικες της Infiniti, με φίνα φανάρια και μεγάλο, γωνιώδες στόμα. Επιπλέον, η κρυστάλλινη επιφάνεια φαίνεται σαν μονοκόμματη και με την οροφή σχεδόν αόρατη συνέχειά της. Και ανάμεσα στα μοντέλα της γκάμας θα υπάρχει και μία έκδοση 100% ηλεκτρική.

Η παρουσίαση του νέου concept car θα έχει μια ιδιαίτερη γεύση για την Infiniti, καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα γιορτάσει στο Detroit τα 30 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου, του Q45. και λίγο αργότερα του M30.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube