Mini: Τρεις πρωτότυπες λύσεις για camping

Mini: Τρεις πρωτότυπες λύσεις για camping

Η Mini παρουσίασε προτάσεις που θα κάλυπταν πλήρως τις ανάγκες όσων επιλέγουν το camping ως τρόπο διακοπών. Δυστυχώς όμως δεν θα τις δούμε στην παραγωγή.

Τρεις εκδοχές για το ιδανικό όχημα για διαμονή στη φύση παρουσίασε η Mini. Τα μοντέλα Countryman, Clubman και Clubvan απέκτησαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για camping, χωρίς να απολέσουν το ξεχωριστό στιλ που χαρακτηρίζει κάθε προϊόν της Mini.

Η πιο προσγειωμένη λύση είναι το Mini Countryman ALL4 Camp. Μια πτυσσόμενη σκηνή τοποθετημένη στην οροφή προσφέρει χώρο για ύπνο και μια βάση στο πίσω μέρος μεταφέρει τα ποδήλατα που θα χρησιμοποιούν οι εκδρομείς για τις τοπικές τους μετακινήσεις. Αυτές οι λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν και σε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της Mini, όμως η τετρακίνηση και το αυξημένο ύψος από το έδαφος του Countryman ALL4 εξασφαλίζει ότι θα φτάσεις πολύ πιο μακριά από τα οργανωμένα camping.

Όσοι θέλουν περισσότερες ανέσεις θα επέλεγαν το Mini Clubvan Camper. Πρόκειται για ένα Clubvan διαμορφωμένο σε... αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. Μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ένα άτομο, όμως προσφέρει ανεκτίμητες ανέσεις για διαμονή στην εξοχή όπως ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο και ντουζιέρα. Η σχάρα στην οροφή μπορεί να μεταφέρει κανό ή οποιοδήποτε άλλο «παιχνίδι» του ιδιοκτήτη. Κι αν ο καιρός του χαλάσει τα σχέδια και πρέπει να μείνει μέσα, κανένα πρόβλημα: ένα iPad εκτελεί χρέη τηλεόρασης.

Μακράν η πιο ολοκληρωμένη λύση πάντως είναι το Mini Cowley. Ένα μικρό τροχόσπιτο με το χαρακτηριστικό στιλ των παλαιότερων Mini, που προσφέρει τις ανέσεις του Clubvan Camper επί δύο. Άνετο διπλό κρεβάτι, DVD, ηχοσύστημα, ανεμιστήρας οροφής, αλλά και ηλιακοί συλλέκτες για να παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια για όλα αυτά, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Το Mini Cowley ζυγίζει 300 kg και είναι μόνο 12 cm φαρδύτερο από το Mini Clubman που το σέρνει. Έτσι, σύμφωνα με την εταιρία, υποβαθμίζει όσο γίνεται λιγότερο την οδηγική εμπειρία κατά τη μεταφορά του. Στο πίσω μέρος του πάντως μπορείτε να παρατηρήσετε και ένα αρκετά γνώριμο σε εμάς αυτοκολλητάκι...

Αν σας άνοιξε η όρεξη και ονειρεύεστε εκδρομές με κάποιο από τα παραπάνω Mini, θα πρέπει δυστυχώς να συμβιβαστείτε με πιο συμβατικές και μάλλον λιγότερο στιλάτες λύσεις. Όλα τα παραπάνω αποτελούν απλώς μια ένδειξη της ευρηματικότητας των σχεδιαστών της φίρμας, και δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα πλάνο να διατεθούν στην αγορά.

[Πηγή: MINI]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube