Κοινοπραξία Italdesign και Airbus

Κοινοπραξία Italdesign και Airbus

Στόχος είναι η δημιουργία ενός αυτοκινήτου με δυνατότητα αερομεταφοράς πάνω από την κίνηση της πόλης.

Η Italdesign και ο κατασκευαστής αεροσκαφών και ελικοπτέρων Airbus συνεργάζονται για την δημιουργία ενός φουτουριστικού πρωτότυπου αυτοκινήτου για τις μελλοντικές μεγαλουπόλεις.

Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο που φαντάζονται οι δύο εταιρείες θα έχει την δυνατότητα αερομεταφοράς της καμπίνας με την βοήθεια ενός drone διαστάσεων 5 τετραγωνικών μέρτων, πετώντας έτσι πάνω από το σημείο που έχει δημιουργηθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτό είναι το supercar της Italdesign

Το πρωτότυπο θα είναι ένα μονοθέσιο αυτοκίνητο «δύο τμημάτων» για κίνηση στην πόλη. Ο επιβάτης θα κάθεται σε μια κάψουλα που αποτελεί το πάνω τμήμα, και θα μεταφέρεται από ένα πάτωμα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Σε περίπτωση λοιπόν που το αυτοκίνητο βρεθεί σε μποτιλιάρισμα, ένα μεγάλο drone θα αερομεταφέρει τη κάψουλα σε έναν νέο προορισμό, κερδίζοντας έτσι πολύτιμο χρόνο.

Κάτι παρόμοιο είχε παρουσιάσει η Italdesign στην Έκθεση του Τορίνο το 1982 και αποτελούσε μια «υπόθεση» για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Το Capsula ήταν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο «δύο τμημάτων», με το πάτωμα να περιλαμβάνει τον κινητήρα, την μετάδοση, τα φρένα, το ρεζερβουάρ, τον χώρο αποσκευών, τα φώτα και την ρεζέρβα. Το πάνω τμήμα μπορούσε να είναι καμπίνα επιβατών, επαγγελματικό φορτηγάκι, ασθενοφόρο ή ότι άλλο ζητούσε ο πελάτης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Airbus: Έτσι θα είναι το αυτόνομο αεροπλανάκι πόλης

Το νέο όμως πρωτότυπο της κοινοπραξίας Italidesign/Airbus θα είναι ένα όχημα εδάφους/αέρος για γρήγορη μετακίνηση στις μεγαλουπόλεις.

Σύμφωνα με αναφορές στον ευρωπαϊκό Τύπο, το νέο αυτό πρωτότυπο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη στην Έκθεση της Γενεύης, και θα κοσμεί το περίπτερο της Italdesign δίπλα στο πρώτο supercar της νέας φίρμας “Italdesign Automobili Speciali”.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube