Jeep Yuntu, ένα 7θέσιο crossover

Jeep Yuntu, ένα 7θέσιο crossover

To νέο Yuntu που παρουσίασε η Jeep στην Auto Shanghai 2017 προαναγγέλλει ένα νέο 7θέσιο υβριδικό crossover με τρεις σειρές καθισμάτων.

Ύστερα από ένα σκίτσο teaser την προηγούμενη εβδομάδα, στην Auto Shanghai 2017 περάσαμε σε ένα ολοκληρωμένο concept car, που φωτογραφίζει ένα crossover που θα απευθύνεται αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Πρόκειται για ένα σχέδιο με καθαρές γραμμές, λεπτά φανάρια LED εμπρός, μπόλικες χρυσαφί διακοσμήσεις, LED φως φρένων πίσω και τετράγωνο τελείωμα στην ουρά, για όποιον θα είχε αμφιβολίες ότι πρόκειται για ένα Jeep.

Έχουμε τη βεβαιότητας ότι οι αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες του πρωτοτύπου δεν θα περάσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής, όταν αυτό λανσαριστεί στην Κίνα το 2018. Μόλις το Yuntu, που και πάλι είναι αμφίβολο αν θα ονομάζεται έτσι το IX, πάρει το πράσινο φως θα ξεκινήσει η κατασκευή του από την κοινοπραξία μεταξύ της Jeep και της Guangzhou Automobile Industry Group (GAC).

ΔΕΙΤΕ DRIVE Νέο Jeep Compass 2017 EU Specs [video]

Στην καμπίνα του πρωτοτύπου συναντούμε μια διάταξη με τρεις σειρές καθισμάτων, με δύο καπεταναίικες πολυθρόνες στη μεσαία σειρά και μια τριθέσια διαμόρφωση πίσω, για μικρότερου αναστήματος επιβάτες. Και στο ντυμένο με άσπρο δέρμα σαλόνι υπάρχουν μπόλικες γυαλιστερές επιφάνειες με ωραία ενσωματωμένες οθόνες αφής υψηλής ανάλυσης για κάθε επιβάτη. Φυσικά δεν λείπει η ψηφιακή wide οθόνη για τον οδηγό αντί του κλασικού πίνακα οργάνων.

Tην κίνηση του Jeep Yuntu έχει αναλάβει ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα με δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης. Παράλληλα το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με εναέριο drone που σαρώνει το πεδίο εμπρός από το Yuntu, καθιστώντας το ικανό για αυτόνομο off-roading.

ΔEITE AKOMH Jeep Grand Cherokee Trackhawk, το ταχύτερο SUV στον κόσμο

Και ενώ οι Κινέζοι καταναλωτές θα μπορούν να οδηγούν αυτό το εντυπωσιακό 7θέσιο crossover, ο υπόλοιπος κόσμος για νέα μοντέλα από την Jeep θα χρειαστεί να περιμένει την επιστροφή των μεγάλων Wagoneer και Grand Wagoneer για τα οποία πολλά ακούγονται αλλά ακόμα δεν έχουμε δει ούτε teaser. Πρόσφατα, η Jeep τοποθέτησε τα Wagoneer στην αίθουσα αναμονής, καθώς η προσοχή της έχει εστιαστεί σε άλλα μοντέλα. Κάτι που μας δημιουργεί τις υποψίες ότι το Yuntu θα μπορούσε να αποτελέσει για τις παγκόσμιες αγορές ένα μεσαίο-μεγάλο crossover/SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube