Infiniti Prototype 9: Αυτό θα πει ρετρό

Infiniti Prototype 9: Αυτό θα πει ρετρό

Το πολυτελές παρακλάδι της Nissan θα παρουσιάσει ένα πραγματικά ρετρό πρωτότυπο, με ηλεκτρικό κινητήρα.

Η Infiniti θα παρουσιάσει στο εφετινό Concours d’ Elégance του Pebble Beach ένα πρωτότυπο που αποτελεί τον ορισμό του ρετρό.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο και τις ρίζες της μάρκας. Ένα όχημα εμπνευσμένο από το σπόρο του πάθους της, όπως αυτός θα φυτευόταν σε ένα Grand Prix του 1940.

Θα ονομάζεται Prototype 9 και είναι σχεδιασμένο από όλες τις απόψεις σαν ένα παλιό αγωνιστικό της Formula 1. Έχει 4,33 m μήκος, 1,82 πλάτος και μόλις 91 cm ύψος. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 890 kg και είναι κατασκευασμένο με τις τεχνικές του παρελθόντος. Αυτό σημαίνει ότι βασίζεται σε ατσάλινο πλαίσιο τύπου σκάλας και το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από χειροποίητα ατσάλινα πάνελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διέρρευσαν οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου ηλεκτρικού Nissan Leaf

Η ανάρτηση αποτελείται από φύλλα σούστας, ενώ προφανώς λείπουν σύγχρονες ανέσεις όπως το υποβοηθούμενο τιμόνι. Ωστόσο, παρότι αποκλείεται να το φανταστείς με βάση την εμφάνισή του, η μακριά μουσούδα με τη χαρακτηριστική μάσκα δεν κρύβει κάποιον μεγάλο V8 κινητήρα αλλά έναν ηλεκτρικό.



Για την ακρίβεια εκείνον που θα χρησιμοποιεί και το ολοκαίνουργιο Nissan Leaf, με 150 ίππους και 32,6 kgm. Η ισχύς αυτή είναι αρκετή για 0-100 km/h σε 5,5” και τελική 168 km/h.

[Πηγή: Autocar.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube