IAT Karlmann King: Εξωπραγματικό SUV των 1,7 εκατομμυρίων

IAT Karlmann King: Εξωπραγματικό SUV των 1,7 εκατομμυρίων

Το κινέζικο δημιούργημα μοιάζει με μαχητικό στελθ, αλλά είναι βασισμένο σε φορτηγάκι της Ford!

Από τα παράξενα και ακραία οχήματα που εκτέθηκαν στην Auto China του Πεκίνου, κανένα δεν συγκρίνεται με το SUV Karlmann King της IAT-Auto. To 6μετρο κτήνος είναι όλο γωνίες, σαν μαχητικό αεροσκάφος στελθ F-117 Nighthawk (φωτ. τέρμα κάτω), κάνοντας ακόμη και το Hummer H1 να δείχνει ήμερο και συνηθισμένο.

Και μάλιστα δεν πρόκειται για one-off πρωτότυπο, αφού η κινέζικη ΙΑΤ ανακοινώνει ότι θα φτιάξει 10 κομμάτια, που το καθένα τους θα κοστίζει 12 εκατομμύρια RMB (γουάν), δηλαδή 1,64 εκατομμύρια ευρώ! Με άλλα λόγια, το Karlmann King κοστίζει σχεδόν όσο 30 φορτηγά Ford F-450 Super Duty!

Γιατί αυτή η παρομοίωση; Απλά διότι το Karlmann King είναι βασισμένο πάνω σε αυτό ακριβώς το φορτηγό (φωτ. επάνω) με τον κινητήρα Triton 6.8 V10 βενζίνης που αποδίδει 367 PS.  

Όταν κανείς συνηθίσει το όλο γωνίες αμάξωμα –που κάνει το Lexus LF-NX Concept να μοιάζει στρογγυλεμένο– και ανοίξει την πόρτα του Karlmann King, θα βρεθεί μπροστά στο γνώριμο (για τους Αμερικανούς) εσωτερικό του δημοφιλούς φορτηγού Ford F-150. Εξατομικευμένο βέβαια και στολισμένο με κινέζικο γούστο, γεμάτο χρυσές πινελιές παντού. Όπου κοιτάξεις βλέπεις μαύρο δέρμα και alcantara, ενώ η ΙΑΤ έχει βάλει και όσο περισσότερο ξύλο μπορούσε.

Το Karlmann King (Βασιλιάς Καρλομάγνος) είναι τετραθέσιο και οι πίσω επιβάτες έχουν… βασιλικές ανέσεις, με έναστρο «ουρανό» τύπου Rolls-Royce, βάσεις για tablet, ψυγείο, ποτήρια σαμπάνιας, ακόμα και ασορτί φλιτζάνια διαφόρων μεγεθών!

Ε, ρε Μάο, πού είσαι να μας δεις…

[Πηγή: carscoops.com, φωτογραφίες: Auto Sina]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube