ΙΑΑ 2107: Brabus Ultimate-E Concept, ένα ελαφρύ και ταχύ ηλεκτρικό smart

ΙΑΑ 2107: Brabus Ultimate-E Concept, ένα ελαφρύ και ταχύ ηλεκτρικό smart

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο fortwo της Brabus βάζει υποθήκη για ούλτρα σπορ επιδόσεις από ένα microcar σε ένα ηλεκτρικό μέλλον.

To smart fortwo δεν στοχεύει στους φανατικούς με το αυτοκίνητο, όπως εξάλλου και κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά ένα ποσοστό από τους gearhead θα ήθελαν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του νέου Brabus Ultimate-E Concept.

Πριν βιαστείτε να απορρίψετε αυτό το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι χωρίς δεύτερη σκέψη, αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα για τις προδιαγραφές του. Η Brabus άλλαξε τον ηλεκτροκινητήρα Electric Drive του fortwo με μια μονάδα υψηλών επιδόσεων που ούτε λίγο ούτε πολύ σου δίνει 204 άλογα και 35,7 kgm. To αποτέλεσμα της απόδοσης αυτής μεταφράζεται σε 4,5” στο σπριντ των 0-100 km/h και σε 180 km/h σε τελική ταχύτητα.

Το ηλεκτρομοτέρ συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 22kWh που εξασφαλίζει μάξιμουμ αυτονομία 160 km –όση ακριβώς και του στάνταρ smart fortwo Electric Drive. H Brabus δηλώνει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 0 στο 80% σε μισή ώρα σε wall box.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το smart fortwo Electric Drive

Και μια και μιλάμε για Brabus, το αμάξωμα του fortwo δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτο. Ο Γερμανικός βελτιωτικός οίκος τοποθέτησε ένα –τι άλλο;- widebody kit, με προεκτάσεις στα φτερά, νέο σπόιλερ εμπρός, πλευρικά μαρσπιέ και πίσω διαχύτη. Οι μαύρες γυαλιστερές ζάντες είναι επίσης διαστάσεων «Brabus» παρόλο που μιλάμε για smart, στις 18 ίντσες, δίνοντας σπορ look και στάση στο αυτοκίνητο. Μάλιστα, οι εμπρός ζυγίζουν 6,7 kg και οι πίσω 7,1 kg, βάρος που τις καθιστά τις πιο ελαφριές 18άρες της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το smart BRABUS forfour

Tο εσωτερικό υπέστη εξίσου μεγάλη αλλαγή, με μπλε δέρμα αλά Brabus να ντύνει σχεδόν κάθε επιφάνεια στην καμπίνα, σε συνδυασμό με κίτρινες διακοσμήσεις στο ταμπλό, στο πλαίσιο των αεραγωγών, στο καντράν  και σε πολλά σημεία ακόμη. Το ατσάλι δε στη λαβή του λεβιέ, στα πεντάλ και στη λαβή του χειροφρένου δίνουν ακόμη περισσότερη έμφαση στη σπορ εμφάνιση και αύρα της καμπίνας.

Η Brabus με την παρουσία του Ultimate-E Concept στην ΙΑΑ 2017 προσπαθεί να αντλήσει δεδομένα σχετικά με το ενδιαφέρον για ένα τέτοιο μοντέλο, προκειμένου να αποφασίσει αν έχει εμπορική τύχη για να το βάλει στην παραγωγή. Το αυτοκίνητο ακόμη αποτελεί θα αποτελέσει δείγμα της ανταγωνιστικότητα του προγράμματος Brabus Zero Emission και για το τι είναι ικανή να πετύχει η εταιρεία στις ηλεκτρικές επιδόσεις, βάζοντας τις βάσεις για μια σχέση με του σπορ οδηγούς του μέλλοντος.

[Πηγή Brabus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube