IAA 2017: Honda Urban EV Concept [video]

IAA 2017: Honda Urban EV Concept [video]

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Honda για την ευρωπαϊκή αγορά θα έχει ρετρό εμφάνιση και θα λανσαριστεί το 2019.

Η Honda παρουσίασε σήμερα το πρωτότυπο Urban EV και ανέφερε ότι θα μπει στην παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Honda βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα που θέτει και την κατεύθυνση για την σχεδίαση και την κατασκευή των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της Honda.

Η σιλουέτα του νέου Urban EV Concept είναι χαμηλή και φαρδιά, με το μήκος του να φτάνει τα 3.895 mm, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 10 cm πιο μικρό από το Jazz.

Στο εμπρός μέρος του νέου ηλεκτρικού πρωτότυπου δεσπόζει το φωτιζόμενο μπλε σήμα της Honda, στοιχείο που θα φιγουράρει σε όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Ακόμα, μεταξύ των εμπρός προβολέων και του σήματος θα μπορούν να προβληθούν διάφορα διαδραστικά μηνύματα, όπως χαιρετισμοί, συμβουλές σε άλλους οδηγούς, καθώς και ενημέρωση για το στάδιο φόρτισης.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Honda θέλησαν να προσφέρουν κορυφαία ορατότητα χάρη στις λεπτές εμπρός κολώνες και το ευρύ παρμπρίζ, ενώ οι δύο πλαϊνές πόρτες με άνοιγμα αντίθετης φοράς φροντίζουν για πιο εύκολο μπες βγες.

Το μινιμαλιστικό ταμπλό διαθέτει απλά το τιμόνι και μια τεράστια wide screen, που όχι μόνο καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό, αλλά εκτίνεται νοητά και στα πάνελ των θυρών, δείχνοντας εικόνα από τις κάμερες που εκτελούν χρέη εξωτερικών καθρεφτών.

Η καμπίνα του πρωτότυπου μπορεί να καθίσει μέχρι τέσσερις ενήλικους, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι η έκδοση παραγωγής θα καθίζει έως και πέντε.

Τεχνικά στοιχεία και χαρακτηριστικά δεν ανακοίνωσε η Honda, αλλά ανέφερε ότι θα διαθέτει ένα ελαφρύ πακέτο μπαταριών με ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης θερμότητας.

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube