Η Škoda θα αποκαλύψει πρωτότυπο μικρό SUV στη Γενεύη

Η Škoda θα αποκαλύψει πρωτότυπο μικρό SUV στη Γενεύη

Το μικρότερο SUV της Škoda θα παρουσιαστεί σε πρωτότυπη μορφή τον Μάρτιο με την ονομασία Vision X. Το 2019 θα περάσει στην παραγωγή.

Η Škoda έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα από το μικρό SUV που ετοιμάζει για το 2019.

Χαρακτηρίζεται ως «αστικό SUV» και προφανώς θα τοποθετηθεί κάτω από τα Kodiaq και Karoq. Θα αποτελέσει δηλαδή αντίπαλο στην κλάση που εγκαινίασε το Nissan Juke.



Δε γνωρίζουμε ακόμα το όνομά του, όμως θα πρέπει να θεωρήσουμε βέβαιο ότι και αυτό θα ξεκινάει από «K» και θα καταλήγει σε «q», καθώς και ότι θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB A0 οπότε θα έχει στενότατη συγγένεια με το SEAT Arona.

DEITE AKOMA Test drive: Škoda Karoq 1.6 TDI

Η εμφάνισή του αναμένεται να έχει αρκετές ομοιότητες με τα μεγαλύτερα SUV της εταιρείας και προφανώς να είναι πιο συντηρητική από ότι στις φωτογραφίες.

Παρότι δηλαδή η βασική γραμμή του αμαξώματος θα έχει σχέση με αυτό που βλέπουμε, οι τροχοί θα είναι σαφώς μικρότεροι οπότε η εικόνα λιγότερο επιθετική. Επίσης, στην καμπίνα το ταμπλό δε θα είναι τόσο τολμηρό.



Από πλευράς μηχανικών μερών δε θα πρέπει να περιμένουμε κάτι που δε θα έχουμε ξαναδεί σε άλλα μοντέλα του Volkswagen Group, ενώ είναι πιθανότατη και μια υβριδική έκδοση. Εξάλλου σε αυτόν τον τομέα η εταιρεία θα ρίξει τεράστιο βάρος στο μέλλον, αφού μέχρι το 2025 σκοπεύει να πουλάει το 25% των μοντέλων της με κάποιας μορφής ηλεκτρική ενέργεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανανεωμένο Škoda Fabia τον Μάρτιο στη Γενεύη

Για περισσότερες πληροφορίες δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι τις 8 Μαρτίου, όταν η έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα ανοίξει τις πύλες της στους δημοσιογράφους.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube