Η Nissan αποκαλύπτει το Leaf GT Concept

Η Nissan αποκαλύπτει το Leaf GT Concept

Θα παρουσιαστεί στο Τόκιο τον Ιανουάριο- Άγνωστο αν θα βγει στην παραγωγή.

Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Leaf GT Concept που θα παρουσιαστεί στο Tokyo Auto Salon τον επόμενο μήνα.
Πρόκειται για μια πιο σπορ προσέγγιση στο ηλεκτροκίνητο  μοντέλο της εταιρείας του οποίου η δεύτερη γενιά θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο. 
Έτσι, η Nissan έχει δύο νέα concept, τα Nissan Leaf GT και Nissan Leaf Nismo.
Η εταιρεία δεν δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τα τεχνικά χαρακτηριστικά του GT Concept και βέβαια δεν έχει καταστήσει σαφές αν θα βγει στην παραγωγή.Παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι θα ήθελε ένα αυτοκίνητο που θα ανταγωνίζεται (έστω και εν μέρει) την Tesla. 
 
 
Σε κάθε περίπτωση το νέο Nissan Leaf πέρα από την εντελώς νέα του σχεδίαση έχει και εντελώς νέες τεχνικές προδιαγραφές σε σχέση με το πρώτο Leaf που παρουσιάστηκε το 2011 και κατάφερε μέχρι σήμερα να πουλήσει πάνω από 85.000 οχήματα
Οι προδιαγραφές του Leaf 2018 είναι αυτονομία της τάξεως των 400 km που είναι υπολογισμένη με την ιαπωνική νόρμα JC08 που βρίσκεται κοντά σε ακρίβεια με την ευρωπαϊκή NEDC. Αντίθετα, σύμφωνα με την περιβαλλοντική υπηρεσία των ΗΠΑ, την EPA, το LEAF 2018 μπορεί να διανύσει περίπου 150 μίλια (241 km) πριν αδειάσει τελείως την 40 kWhάρα μπαταρία του.
 
Βέβαια, όπως και στην περίπτωση του Tesla Model 3, αργότερα θα λανσαριστεί μια έκδοση «μακράς ακτίνας δράσης», το 2018, που αναμένεται να ξεπερνά τα 320 km αυτονομίας (κατά EPA). Ωστόσο, η έκδοση αυτή θα κοστίζει παραπάνω, αν εικάσουμε για παράδειγμα ότι θα φορά συστοιχία μπαταριών 60kWh.
 
Η τιμή του Leaf 2018 αναμένεται να κινείται στο ίδιο επίπεδο με αυτήν του μοντέλου της πρώτης γενιάς, αλλά η διαφοροποίηση θα είναι σημαντική από χώρα σε χώρα, καθώς αυτή έχει να κάνει με τις διευκολύνσεις και την επιδότηση της καθεμιάς από αυτές. Για παράδειγμα, την Αγγλία ξεκινά από τις £26.180 (€28.570), στη Γαλλία από τις €20.000, στη Γερμανία από τις €23.365 και στη Νορβηγία 204.990 kr (€22.100).
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube