Η Lister ετοιμάζει hypercar

Η Lister ετοιμάζει hypercar

To βρετανικό μοντέλο των 2,5 εκ. ευρώ έρχεται για να κοντράρει όλα τα εξωτικά μοντέλα.

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής σπορ και αγωνιστικών αυτοκινήτων Lister, που επαναλανσαρίστηκε στα τέλη του 2013 με νέα Διεύθυνση γιορτάζοντας ταυτόχρονα και την επέτειο των 60 χρόνων της, ανακοίνωσε ότι ψάχνει επενδυτές για να κατασκευάσει το απόλυτο hypercar.

Το σχέδιο της Lister έχει ως στόχο τις εξωτικές κατασκευές των Porsche, Ferrari, McLaren, Pagani και Koenigsegg, θα κοστίζει περίπου 2,5 εκ. ευρώ και θα εφοδιάζεται με V12 κινητήρα. Ταυτόχρονα, θέλει να αποκαταστήσει τη φήμη της στους κατασκευαστές αυτοκινήτων μικρής παραγωγής στις αγορές της Ευρώπης, της Ασίας και της Β. Αμερικής.

Το μελλοντικό hypercar της Lister θα εφοδιάζεται από έναν supercharged V12 7,8 λίτρων απόδοσης 1.000+ ίππων, χαρίζοντας τελική ταχύτητα πάνω από 400 km/h. Σύμφωνα με όμως την Lister, στόχος δεν είναι να κατασκευάσουν το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά αυτό που θα κάνει γνωστό τη φίρμα ανά την υφήλιο. Για αυτό και οι άνθρωποι της βρετανικής φίρμας έχουν επικεντρωθεί στην εμφάνιση του μοντέλου και φυσικά στην “βρετανική” επιδεξιότητα στην κατασκευή.

Ακόμα, η Lister αναφέρει ότι έχει 2 άσους στα μανίκια της σε σχέση με ανταγωνιστές όπως η Pagani και η Koenigsegg, και αυτοί είναι η αγωνιστική της κληρονομιά και η βρετανική μηχανολογία που επανήλθε στη μόδα. Αυτοί οι δύο παράγοντες, σύμφωνα με την Lister, είναι ιδιαίτερα “ελκυστικοί” για τους πελάτες της κατηγορίας.

Πέρα όμως από το περσινό επαναλανσάρισμα, η Lister έχει πλέον νέο εργοστάσιο στο Cambridge και παράγει το Lister “Knobbly” Jaguar (φωτό κάτω), ένα κλασικό αγωνιστικό της δεκαετίας του 50. Έως τώρα έχουν πουληθεί εννέα Knobbly αξίας 450.000 ευρώ, όντας μία αναπάντεχη εμπορική έκπληξη για τον μικρό κατασκευαστή.

Εδώ όμως θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι πωλήσεις του Knobbly βοηθήθηκαν αρκετά από την ανακοίνωση της Jaguar ότι θα κατασκευάσει τις έξι τελευταίες Lightweight E-Type, δείχνοντας ότι υπάρχει κοινό για τέτοιο είδους μοντέλα.

[Πηγή: Lister]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube