Η Ariel ετοιμάζει το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Η Ariel ετοιμάζει το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Ηλεκτροκίνητο, τετρακίνητο με 1.200 ίππους και 0-160 km/h σε 3,8 δευτερόλεπτα

H βρετανική Ariel ετοιμάζει το πιο προχωρημένο hypercar στην Iστορία με ισχύ 1200 ίππων!

Σύμφωνα με τους συνεργάτες μας στο Autocar, πρόκειται για ένα διθέσιο τετρακίνητο και ηλεκτροκίνητο μοντέλο που θα βγει στους δρόμους το 2020 και θα επιταχύνει από στάση στα 160 km/h σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

Η Ariel δηλώνει ότι θα είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο σε επιτάχυνση, καθώς για τα 0-96 km/h θα χρειάζεται μόλις 2,4 δευτ., για τα 0-241 km/h 7,8 δευτ., με την τελική να αγγίζει τα 260 km/h.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει το νέο της σχέδιο ως «το αυτοκίνητο του αύριο που έρχεται σήμερα» και του δίνει το κωδικό όνομα P40. Θα είναι χτισμένο πάνω σε ένα αλουμινένιο μονκόκ σασί με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.600 κιλά χάρη και στα ανθρακονήματα που θα χρησιμοποιηθούν για τα λοιπά μέρη του αμαξώματος. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Ariel Nomad supercharged [video]

Το Ρ40 θα αντλεί ισχύ από τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες που θα είναι τοποθετημένοι ένας σε κάθε τροχό, ο καθένας από τους οποίους θα παράγει 300 ίππους. 

Η μπαταρία του αυτοκινήτου θα έχει χωρητικότητα 42kWh, δίνοντας του μια αυτονομία της τάξεως των 160 με 200 km, με την Ariel να αναφέρει ότι θα του επιτρέπει να πηγαίνει τέρμα γκάζι σε μια πίστα για περίπου 15 λεπτά. Παράλληλα, η Ariel εξετάζει την  πιθανότητα και μιας πισωκίνητης έκδοσης του μοντέλου, με μεγαλύτερη μπαταρία 5 kWh.

Το Ρ40 θα παρουσιαστεί μέσα στον επόμενο μήνα, όμως η εξέλιξη του θα συνεχιστεί για τρία τουλάχιστον χρόνια. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube