Hyundai RM15: Κεντρομήχανο concept με 300 PS [video]

Hyundai RM15: Κεντρομήχανο concept με 300 PS [video]

Το δεύτερο πρωτότυπο με κινητήρα στο κέντρο και πίσω κίνηση παρουσίσε η Hyundai στη Σεούλ.

Το RM15 Concept είναι το τρίτο διθέσιο Veloster με τον κινητήρα πίσω από τα καθίσματα και τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς που βλέπουμε.

Η αρχή έγινε τον Μάιο του 2014 με το πρωτότυπο Midship. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας αρνήθηκαν κατηγορηματικά πως επρόκειτο να μπει στην παραγωγή και ήταν μια άσκηση των μηχανικών της για να εξερευνήσουν πόσο μπορούσαν να εξελίξουν το μικρό κουπέ.

Την περασμένη εβδομάδα ωστόσο οι φωτογραφίες ενός Veloster με φαρδύτερο αμάξωμα και μεγάλους αεραγωγούς για την ψύξη του κινητήρα, ο οποίος ήταν τοποθετημένος στο κέντρο, φούντωσε και πάλι τις φήμες.

Η τρίτη (και «φαρμακερή»;) φορά είναι η παρουσίαση του RM15 Concept σήμερα στη Σεούλ. Εμφανισιακά μοιάζει με το Midship και οι μόνες εξωτερικές διαφορές να είναι τα χρώματα, η σχεδίαση της πτέρυγας και οι μεγαλύτεροι πλευρικοί αεραγωγοί, οι αλλαγές που δεν φαίνονται όμως σημαντικές.

Το βάρος έχει μειωθεί κατά 195 kg, στα 1.260, χάρη στο αλουμινένιο χωροδικτύωμα και τα ανθρακονημάτινα πάνελ στο αμάξωμα. Το σασί είναι ενισχυμένο με ένα roll cage εμπνευσμένο από το i20 WRC, η ανάρτηση έχει αλουμινένια διπλά ψαλίδια και στους δύο άξονες, οι σφυρήλατες μονομπλόκ ζάντες των 19 ιντσών φορούν ελαστικά 235/35 και 265/35 εμπρός και πίσω αντίστοιχα και η κατανομή βάρους είναι 43/57.

Το RM15 κινείται, όπως και το Midship, από έναν 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με 300 PS στις 6.000 rpm και 38,7 kgm ροπής στις 2.000 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 4,7¨.

Το Veloster μάλλον δεν θα γίνει ποτέ κεντρομήχανο, η επιμονή της Hyundai στο συγκεκριμένο κόνσεπτ είναι μια ισχυρή ένδειξη ωστόσο ότι ένα κουπέ με αυτή τη διάταξη θα πάρει τη θέση του.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube