Τον Γενάρη, στο Tokyo Motor Show 2017, το επίσημο πρωτότυπο του Mazda RX-9

Τον Γενάρη, στο Tokyo Motor Show 2017, το επίσημο πρωτότυπο του Mazda RX-9

Οι πληροφορίες για παρουσίαση του πρωτότυπου RX-9 τον Ιανουάριο, αναζωπυρώνουν τη χειμαρρώδη φημολογία γύρω του.

Η αρχή έγινε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, όταν η Mazda παρουσίασε το πρωτότυπο RX VISION Concept για να μας ενημερώσει πως δεν εγκαταλείπει τους Wankel κινητήρες.

Ήταν καθαρά ο προπομπός της σπορ ναυαρχίδας της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ονομάζεται RX-9. Ωστόσο, ήταν παράλληλα και μια μάλλον φιλόδοξη σχεδιαστική άσκηση, όπως άλλωστε συνηθίζεται σε τέτοιου είδους πρωτότυπα.

Διαβάστε ακόμα: Mazda RX VISION Concept

Σύμφωνα με πληροφορίες από ιαπωνικό αυτοκινητικό site, το επίσημο πρωτότυπο του RX-9 θα παρουσιαστεί το σαλόνι του Τόκιο τον προσεχή Ιανουάριο. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες η μορφή του είναι σαφώς πιο κοντά σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής, διατηρώντας ωστόσο τις σωστές αναλογίες και την επιθετική γραμμή που ένα τόσο πολυσυζητημένο σπορ κουπέ οφείλει να έχει.



Είναι πάντως πολύ λογικό να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη μέσα στο 2017, το οποίο είναι μια ιδιαίτερη χρονιά στη σχέση των Wankel με τη Mazda: Από το Cosmo του 1967, έχει περάσει μισός αιώνας.

Σε ό,τι αφορά στα τεχνικά στοιχεία του RX-9 πάντως δεν υπάρχει κάποια νεότερη πληροφόρηση, αφού οι πειραματισμοί των μηχανικών επάνω σε νέες τεχνολογίες συνεχίζονται. Προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος κινητήρας σε συνδυασμό με υβριδικό σύστημα θα αποδίδει πάνω από 450 ίππους και το αυτοκίνητο θα ζυγίζει 1.400 kg, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για 400 ίππους και 1.300 kg.



Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ριζική αντιμετώπιση των αδυναμιών του Wankel σε ό,τι έχει να κάνει με την κατανάλωση καυσίμου και λαδιού, κάτι απόλυτα απαραίτητο για να τον καλοδεχτεί η σύγχρονη εποχή.

[Πηγές: Autoblog.com, Lawrence]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube