Επιτέλους, ένα μικρό σπορ Honda NSX!

Επιτέλους, ένα μικρό σπορ Honda NSX!

Έχει 2λιτρο κινητήρα VTEC με 410 άλογα και θα μπορούμε να το οδηγήσουμε, αλλά –προς το παρόν τουλάχιστον– όχι και να το αγοράσουμε…

Θυμάστε εκείνα τα σκίτσα πατέντας που είχε καταθέσει η Honda και λέγαμε ότι απεικόνιζαν ένα μικρό NSX;

Τώρα αποκαλύπτεται ότι αφορούσαν σε ένα εικονικό concept car που θα εμφανίζεται στο βιντεοπαιχνίδι Gran Turismo Sport του PS4 ως μέρος του καινοτόμου προγράμματος Vision Gran Turismo, αφού κάποιοι αετομάτηδες παίκτες το παρατήρησαν σε μια κομμένη σκηνή.

Τώρα η Honda αποκαλύπτει επίσημα το νέο της concept car που έχει το όνομα Sports Vision Gran Turismo και μόλις προστέθηκε στο παιχνίδι.

Η σχεδίαση είναι προϊόν ενός εσωτερικού διαγωνισμού ανάμεσα σε όλους τους σχεδιαστές της εταιρείας στα στούντιο όλου του κόσμου. Το σχέδιο που νίκησε προέρχεται από το στούντιο του Los Angeles, αν και συνέβαλαν σε αυτό και άλλοι σχεδιαστές από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Η φιλοσοφία Human Centred Design” είναι εμφανής στην τοποθέτηση του οδηγού, του κινητήρα και των τροχών, ενώ οι αναλογίες και οι γραμμές του αυτοκινήτου το κάνουν «να δείχνει σαν να κινείται ακόμα κι όταν είναι σταματημένο» – κατά το γνωστό κλισέ. Συνθετικά υλικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην κατασκευή, με αποτέλεσμα το συνολικό βάρος του εικονικού αυτοκινήτου να έχει περιοριστεί στα 899 κιλά.

Το πρωτότυπο Sport Vision Gran Turismo το κινεί ένας 2λιτρος 4κύλινδρος VTEC τούρμπο, τοποθετημένος στο κέντρο, που αποδίδει 410 PS στις 7.500 rpm και κινεί τους πίσω τροχούς μέσα από ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, 8 σχέσεων.

Το παράξενο είναι ότι δεν υπάρχει καμία ηλεκτρική βοήθεια του κινητήρα, που κινεί το πρωτότυπο παραδοσιακά, μόνος του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Honda δεν δούλεψε την ιδέα. Απεναντίας, έφτιαξε ένα μοντέλο σε φυσικό μέγεθος για να εξελίξει την αεροδυναμική του σε αεροσήραγγα, όπως κάνει με τα αληθινά της αυτοκίνητα. Η ιαπωνική εταιρεία λέει ότι βελτιστοποίησε τη ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα, κάτω από το πάτωμα και μέσα από το χώρο του κινητήρα και την καμπίνα.

Ελπίζουμε όλα αυτή η δουλειά να μην πάει χαμένη, αλλά να βγει κάποτε αυτό το μικρό NSX στην παραγωγή – αν η πρόταση «έχει επιχειρηματικό νόημα», όπως λένε συνήθως…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Honda NSX

[Πηγή: CarBuzz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube