Επίσημο: Νέο Honda FCEV στο Los Angeles Auto Show [video]

Επίσημο: Νέο Honda FCEV στο Los Angeles Auto Show [video]

Το FCEV σχεδιάστηκε από τη Honda για να προαναγγείλει την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου.

Αισθητικά, το FCEV είναι άκρως φουτουριστικό με αιχμηρή μάσκα και ιδιαίτερα κεκλιμένο παρμπρίζ, όπως πολύ καλά αποτυπώνουν οι φωτογραφίες και σχεδιάστηκε για να προαναγγείλει το διάδοχο του FCX Clarity.

Το FCEV παράλληλα είναι και το πρώτο αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου που έχει τοποθετημένο όλο το σύστημα μέσα στο μηχανοστάσιο. Σε πρώτο άκουσμα μπορεί αυτό να μην ακούγεται σημαντικό, αλλά καταδεικνύει ότι ένα αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου μπορεί να διαθέτει και άνετη καμπίνα, κάτι που δεν ήταν δεδομένο μέχρι σήμερα. Για να επιτύχει η Honda να φτιάξει 5θέσιο το FCEV, ανέθεσε το πρότζεκτ σε μια πλειάδα σχεδιαστών με ντιρεκτίβα αυτό ακριβώς: «Κάντε το FCEV ένα άνετο και ευρύχωρο αυτοκίνητο».   

Σύμφωνα με τον Mike Accavitti, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Honda Motor America, «το πρωτότυπο Honda FCΕV αναδεικνύει το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της ιδιωτικής μετακίνησης και τη δέσμευσή μας να εξελίξουμε προηγμένα αυτοκίνητα που θα κάνουν χρήση εναλλακτικών καυσίμων». Και πρόσθεσε, «Η μακρόχρονη εμπειρία μας με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου θα μας βοηθήσει να στρώσουμε το δρόμο προς ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων».

Κατά τα λοιπά, η Honda ήταν φειδωλή στις δηλώσεις της σχετικά με τις δυνατότητες των κυψελών καυσίμου στο FCEV, περιοριζόμενη στο να επιβεβαιώσει ότι θα ενσωματώνει «σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες» που θα το καθιστούν ικανό να παρέχει 60% περισσότερη ενέργεια σε σχέση με το FCX Clarity παρόλο που είναι 33% μικρότερο. Η Honda αποκάλυψε επίσης ότι η αυτονομία του FCEV πλησιάζει το 500 km και ότι ένας ανεφοδιασμός διαρκεί τρία λεπτά.

Το μοντέλο παραγωγής FCEV θα λανσαριστεί στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ και αργότερα θα κάνει την εμφάνισή του και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube