Επίσημο: Νέο Faraday Future FFZERO1 [videos]

Επίσημο: Νέο Faraday Future FFZERO1 [videos]

To πρωτότυπο Faraday Future FFZERO1 κάνει σήμερα την παγκόσμια πρεμιέρα του στη CES 2016.

Με σιλουέτα για να γίνει το επόμενο Batmobile ή το αυτοκίνητο του Darth Vader, το Faraday Future είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο που φωτογραφίζει το αγωνιστικό αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Το εντυπωσιακό σχήμα του υιοθετεί ένα χαμηλό και ρευστής σχεδίασης αμάξωμα με τα αεροδυναμικά στοιχεία κυριολεκτικά σκαλισμένα πάνω του. Προς το παρόν μπορεί να περιορίζεται στο ρόλο του πρωτοτύπου, αλλά η Faraday Future στο άμεσο μέλλον θα αντιπαρατάξει ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο στο Tesla και το FFZERO1 μας δίνει μια πρόγευση για το τι πρέπει να περιμένουμε και ποια θα είναι η ουσία των πραγμάτων που πρεσβεύει η εταιρεία.

Η Faraday Future δεν έκανε καμία αναφορά στο βάρος του FFZERO1, αλλά εικάζουμε ότι θα είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, καθώς η κατασκευή του επωφελείται από την ευρεία χρήση ανθρακονημάτων και συνθετικών υλικών. Το αυτοκίνητο είναι μονοθέσιο και, όπως λέει η Faraday, χρησιμοποιεί high-tech αγωνιστική ανάρτηση.

Την κίνηση του FFZERO1 αναλαμβάνουν τέσσερα ηλεκτρομοτέρ που αποδίδουν συνδυασμένα ισχύ 1.000 ίππων. Νούμερο που σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος δίνουν χρόνο για το σπριντ 0-100 km/h κάτω από τα τρία δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 320+ km/h. Το πλαίσιο που πατά το FFZERO1 είναι η Variable Platform Architecture (VPA) της Faraday Future που «φιλοξενεί» τη συστοιχία μπαταριών στο κεντρικό του τμήμα σε σπονδυλωτή διάταξη.

Όσον αφορά την καμπίνα ή καλύτερα το κόκπιτ, ο οδηγός κάθεται σε ένα μπάκετ κλίσης 45 μοιρών που, όπως λέει η Faraday Future, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, διασφαλίζοντας παράλληλα άνεση. Όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου και τα διάφορα υποσυστήματα άνεσης και επικοινωνίας, ο οδηγός τα χειρίζεται μέσω ενός smartphone που είναι τοποθετημένο στον αφαλό του τιμονιού. Ανάμεσα στις δυνατότητες του FFZERO1 είναι η πλήρης αυτόνομη κίνησή του, είτε σε δημόσιο δρόμο είτε στην πίστα.

Το FFZERO1 θα βρίσκεται στο σταντ της Faraday Future στο Consumer Electronic Show 2016 στο Las Vegas, οπότε και θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες.

[Πηγή Faraday Future]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube