Επίσημo: Honda Concept D

Επίσημo: Honda Concept D

Νέο Honda παρουσίασε το Concept D στο Auto Shanghai 2015, ύστερα από την εικόνα-teaser που έδωσε τον Μάρτιο.

Το πρωτότυπο Concept D αντιπροσωπεύει ένα crossover που προορίζεται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά με αρρενωπό ντιζάιν και πιθανή στόχευση το νεανικό κοινό.

Εμπρός, η μάσκα είναι κομμάτι φορτωμένη αισθητικά με υπερμεγέθη μάσκα, μεγάλους αεραγωγούς και φαρδύ προφυλακτήρα που ενσωματώνει σειρές από φώτα ημέρας LED, ενώ της αυτής τεχνολογίας είναι και τα λεπτά φανάρια εμπρός.  

Το προφίλ του Concept D είναι επίσης λίγο ογκώδες, με μεγάλα πλευρικά μαρσπιέ κι φουσκωμένα φτερά, ενώ οι παραδοσιακοί εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες. Στο πίσω μέρος υπάρχουν φανάρια LED σε σχήμα «C», χείλος εκφυγής στο τελείωμα της οροφής και ένα μεγάλος γωνιώδης προφυλακτήρας που έχει επίσης ενσωματωμένους μεγάλους αεραγωγούς.

Το Honda Concept D πατά πάνω σε τεράστιες ζάντες των 21”, ντυμένες με λάστιχα 285/45. Το πρωτότυπο είναι βαμμένο σε χρυσό χρώμα, με χωνευτές ή ψεύτικες χειρολαβές, ενώ πληροφορίες για τον κινητήρα και το σασμάν με το οποίο συνδυάζεται προς το παρόν δεν υπάρχουν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το Concept D να είναι αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει μπούκα εξάτμισης.

H Honda λέει ότι το Concept D αποτελεί τον προπομπό ενός SUV παραγωγής που θα διατεθεί αποκλειστικά στην κινεζική αγορά, όπου και θα λειτουργήσει ως η ναυαρχίδα της φίρμας, και θα ενσωματώνει «προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και άλλα συστήματα προηγμένης τεχνολογίας».

[Πηγή Honda] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube