Έκθεση Γενεύης: Bentley EXP 10 Speed 6 [video]

Έκθεση Γενεύης: Bentley EXP 10 Speed 6 [video]

Το πρωτότυπο EXP 10 Speed 6 φανερώνει το σπορ πρόσωπο της Bentley, και δεν αποκλείεται να προκύψει ένα μοντέλο παραγωγής από αυτό.

Στη σύγχρονη γκάμα της Bentley υπάρχουν μοντέλα με σπορ χαρακτήρα, όπως η Continental GT V8 S και η GT Speed, αλλά κανένα πραγματικό σπορ διθέσιο μοντέλο. Αλλά με το πρωτότυπο Bentley EXP 10 Speed 6 φαίνεται ότι αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί.

Σύμφωνα με τη Bentley η EXP 10 Speed 6 τιμά την αγωνιστική ιστορία της φίρμας, τόσο εκείνη των πρώτων χρόνων της όσο και τη σύγχρονη, με την Continental GT3. Η σχεδίαση του EXP 10 Speed 6 δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για μοντέλο της Bentley, και δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει στο μέλλον η βρετανική εταιρία. Έχει μικρότερες διαστάσεις από την Continental GT, και αν ήταν μοντέλο παραγωγής θα ερχόταν αντιμέτωπο με τα σπορ κουπέ της Aston Martin αλλά και τις πιο ακριβές εκδόσεις των Porsche 911 και Mercedes-AMG GT.

Στο εσωτερικό, η μεγάλη κλίση του ταμπλό παραπέμπει σε supercar. Η εκτενής χρήση αλουμινίου τονίζει τον σπορ χαρακτήρα, ενώ οι περισσότερες επιφάνειες είναι καλυμμένες με ακριβό δέρμα. Υπάρχουν μόνο δύο καθίσματα και πίσω τους ένας ενιαίος χώρος αποσκευών, με μια περίτεχνη μπάρα θόλων να ορίζει το πάνω μέρος του.

Καμία αναφορά δεν γίνεται για τα μηχανικά μέρη της Bentley EXP 10 Speed 6. Για να αποκτήσει νόημα το όνομά της θα έπρεπε να έχει εξακύλινδρο κινητήρα, όμως στα ράφια της Bentley σήμερα υπάρχουν μόνο V8 και W12. Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley Wolfgang Dürheimer άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα μελλοντικό μοντέλο παραγωγής εμπνευσμένο από αυτό το πρωτότυπο. Οπότε, υπομονή.

[Πηγή: Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube