Διέρρευσε το πρωτότυπο της BMW M4 - Νέα ενημέρωση με φωτογραφίες και video

Διέρρευσε το πρωτότυπο της BMW M4 - Νέα ενημέρωση με φωτογραφίες και video

Οι πρώτες φωτογραφίες του πρωτοτύπου της BMW M4 διέρρευσαν στο internet. Το πρωτότυπο θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες μέρες στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του πρωτοτύπου της BMW M4, το οποίο η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει αρχικά στο Pebble Beach της Καλιφόρνια σε λίγες μέρες και φυσικά να το δείξει στο κοινό και στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον άλλο μήνα.

Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στο website της USA TODAY, δείχνουν τo πρωτότυπο M4 στο χρυσαφί χρώμα που διακρινόταν και στο βίντεο που δημοσίευσε η BMW πριν λίγες ημέρες και μας έδωσε μια γεύση από το θόρυβο που κάνει ο 3λιτρος εξακύλινδρος κινητήρας με τα δυο τούρμπο.

Η αντικαταστάτρια της M3 Coupé, το πρωτότυπο Μ4 Coupé μοιράζεται μια σειρά από στιλιστικές ομοιότητες με την άρτι αποχωρήσασα M3. Και αν το καλοεξετάσεις, το πρωτότυπο M4 είναι ένα στιλιστικό μίγμα από τα καλύτερα σημεία της M3 Coupé και της νέας 4άρας. Τα φανάρια της τελευταίας μεγάλωσαν για να μπουν στην Μ4 και oι πλευρικοί αεραγωγοί στον προφυλακτήρα και πίσω από τους τροχούς, που αποτελούν μέρος του αεροδυναμικής βελτίωσης για μείωση των στροβιλισμών, αυτά που η BMW ονομάζει Air Curtain and Air Breather. είναι λειτουργικοί.

Το δυναμικό κόψιμο της οροφής σε μικρότερο μέγεθος εδώ είναι με την ίδια κοψιά, ενώ ο διαχύτης πίσω και οι εξατμίσεις μοιάζουν λες και τα έχεις ξεκολλήσει από την M3 και τα έβαλες στην M4, εκτός από τη λεπτομέρεια του φινιρίσματος με κάρμπον.

Και μιας και μιλάμε για ανθρακονήματα, η οροφή από κάρμπον είναι ένα νέο στοιχείο, με μια στιλάτη τρίχρωμη ρίγα M νε τρέχει σε όλο το μήκος της οροφής από την πλευρά του οδηγού. Η επιλογή της ανθρακονημάτινης οροφής έγινε προκειμένου να χαμηλώσει το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου, αλλά και να κρατηθεί το συνολικό βάρος κάτω από τα 1.500 kg. Γι' αυτόν τον τελευταίο λόγο και άλλα κομμάτια όπως ο διαχύτης είναι από ανθρακονήματα ή από πολυμερή.

Οι 20άρες αλουμινένιες ζάντες έχουν αυτό το διπλό 5άκτινο ντιζάιν που αποτελεί κάτι σας carte de visite για όλα τα πρόσφατα μοντέλα του Μ Division. Και φυσικά από πίσω τους κρύβονται οι κάρμπον-κεραμικοί δίσκοι του ίδιου τμήματος.

Η BMW μέχρι στιγμής έχει δημοσιοποιήσει μόνο στιλιστικές και σχεδιαστικές προδιαγραφές για την M4 και τηρεί σιγή ιχθύος για τις μηχανικές προδιαγραφές. Φανταζόμαστε όμως πως αυτές θα διαρρεύσουν πολύ πριν το αυτοκίνητο πάρει την τελική μορφή παραγωγής.

Σύμφωνα πάντως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η νέα BMW M4 θα έχει ισχύ περίπου 450 PS και περισσότερα από 56 kgm ροπής, ενώ θα πιάνει τα 100 km/h από στάση σε περίπου 4,2’’. Η τελική της ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Εδώ να θυμίσουμε ότι το νέο 3λιτρο 6κύλινδρο μοτέρ με τα δύο τούρμπο θα είναι σαφώς πιο ισχυρό από τα 414 PS του ατμοσφαιρικού V8 της απελθούσης M3, ενώ θα του ρίχνει στο κεφάλι και τουλάχιστον 11 kgm ροπής.

H ισχύς της M4 θα περνά φυσικά στους πίσω τροχούς, μέσω ενός 7τάχυτου διπλόδισκου σασμάν, του ίδιου που βρίσκουμε στις M5 και στις M6. Αρχικά υπήρξε πρόταση από το διευθυντήριο της BMW, την πισωκίνητη έκδοση της M4 να ακολουθήσει και μια τετρακίνητη, επιλογή που όμως απορρίφθηκε από το M Division. Ομοίως απορρίφθηκε και η περίπτωση μιας έκδοσης με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων,

Στα υπόλοιπα μηχανολογικά στοιχεία, θα πρέπει να περιμένουμε νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών σταδίων και την υιοθέτηση ηλεκτρομηχανικού τιμονιού για πρώτη φορά, μαζί με την τελευταία έκδοση του μηχανικού μπλοκέ των BMW M.

Η BMW δεν αποκάλυψε μέχρι στιγμής κάποια φωτογραφία από την καμπίνα της M4 ούτε έδωσε κάποια πληροφορία. Αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι πρέπει να περιμένουμε τη συνήθη αναβάθμιση αλά M, που θα περιλαμβάνει σπορ καθίσματα, νέο τιμόνι, και αποκλειστικής σχεδίασης αλουμινένιες και κάρμπον επενδύσεις και διασμήσεις.

 

[Πηγή BMW, Autocar και USA TODAY]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube