Διαρροή τεχνικών χαρακτηριστικών για το νέο Toyota S-FR Concept

Διαρροή τεχνικών χαρακτηριστικών για το νέο Toyota S-FR Concept

Το νέο μικρό σπορ κουπέ θα έχει 1.500άρη κινητήρα 130 ίππων και θα κοστίζει στην Ιαπωνία 11.000 ευρώ.

Τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Toyota S-FR διέρρευσαν λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι του Τόκιο.

Αυτά βρέθηκαν σε ιντερνετικό φόρουμ και κάνουν λόγο για τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων με απόδοση 130 ίππων και 15,1 kgm ροπής, που θα συνδυάζεται αποκλειστικά με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Επίσης, σύμφωνα με την Toyota η μέση κατανάλωση είναι 5,1 lt/100 km και το βάρος φτάνει τα 980 kg.

Η Toyota περιγράφει το νέο μικρό σπορ κουπέ ως ένα «ελαφρύ και ευχάριστο στην οδήγηση sports car» και θα αποτελεί την βάση των σπορ μοντέλων της, τοποθετώντας το στην γκάμα, κάτω από το GT86. Επιπλέον, το νέο μοντέλο είναι μικρότερο σε μήκος, πλάτος, ύψος και μεταξόνιο σε σχέση με το GT86.

Ακόμα, η Ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι το μπροστομήχανο και πισωκίνητο μικρό κουπέ προσφέρει ομαλό, υπάκουο και ακριβή χειρισμό που χαρίζει ανόθευτη επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού. Επιπλέον, με την πρωτότυπη έκδοση η Toyota «αφήνει χώρο» για μηχανικές βελτιώσεις και εξατομικευμένη εμφάνιση, με το σπαρτιάτικο εσωτερικό να διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων και λίγα κουμπιά.

Τέλος, εάν το S-FR καταφέρει να βγει στην παραγωγή, η Toyota θα διαθέτει μία τριμελή γκάμα σπορ μοντέλων, μαζί με το GT86 και την επερχόμενη Supra που ετοιμάζει μαζί με την BMW. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, η ηλεκτρονική διαρροή αναφέρει ότι το S-FR θα κοστίζει στην Ιαπωνία 11.000 ευρώ.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube